Mainos

Poliisi aloittanut mittavat etsinnät Emilin, 20, löytämiseksi – löytyykö ratkaisu Helsingin ydinkeskustan valvontakameroista?

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut tiiviit etsinnät viikonloppuna kadonneen Emil Nurmen löytämiseksi. 20-vuotias Nurmi katosi Helsingin Esplanadilla sijaitsevasta ravintola Kappelista lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Nurmi oli viettänyt ravintolassa iltaa kavereidensa kanssa ja viimeinen havainto hänestä on tehty aamuyöllä kello yhden ja kahden välisenä aikana, kun kaveriporukka oli ilmeisesti lähdössä ravintolasta.

Poliisi käsittelee tapausta kadonneen henkilön etsintänä. Rikoskomisario Lauri Hakkalan mukaan tutkinnassa ei ole toistaiseksi tullut esiin mitään sellaista, että rikosta olisi syytä epäillä.

– Parasta aikaa kartoitamme kadonneen viimeisiä liikkeitä, mikä on työlästä hommaa. Etsimme ja haastattelemme ihmisiä, joiden kanssa hän on viettänyt iltaa ja seuraamme someprofiileja, jotka voisivat antaa viitteitä kadonneen tekemisistä, Hakkala kertoo.

Kiireinen tehtävä on myös katoamispaikan lähialueiden valvontakameratallenteiden perkaaminen. Poliisin onneksi Helsingin ydinkeskustassa kameroita on runsaasti.

– Paikka on otollinen ja jotain saattaa hyvinkin selvitä niiden avulla. Ensin täytyy kuitenkin tehdä tarkka selvitys kadonneen ruumiinrakenteesta ja vaatetuksesta, sillä kamerat kuvaavat etäältä.

Nurmen etsinnöissä aktiivisesti mukana olleet läheiset ovat Facebookiin jakamassaaan ilmoituksessa kertoneet, että nuorukaisella oli katomishetkellä päällään tummansininen puku, viininpunainen paita ja ruskea vyö.

Tunnollinen nuorukainen ei palannut armeijaan

Poliisilla ei toistaiseksi ole tutkinnassaan tiettyä seurattavaa linjaa, vaan kaikki vaihtoehdot pidetään avoimina. 

– Selitystä katoamiselle ei ole. Kadonneen läheisillä ei ole tiedossa mitään syytä, miksi hän haluaisi mennä kateisiin, Hakkala sanoo.

Nurmen isosisko sanoi MTV Uutisille eilen antamassaan haastattelussa, että katoaminen ilmoittamatta ei ole lainkaan veljen tapaista. Hän myös luonnehti veljeään ja tämän ystäviä iloisiksi ja tunnollisiksi.

Nurmen katoaminen tuntuu erikoiselta myös siksi, että tunnolliseksi luonnehdittu nuorukainen suorittaa varusmiespalvelustaan ja hän jätti viikonlopun päätteeksi palaamatta palveluspaikalleen.

– Ei ole erityisen poikkeuksellista, että armeijaan jätetään palaamatta. Käsitykseni kuitenkin on, että kadonneella varusmiespalvelu on ihan loppuvaiheessa, käytännössä suoritettu. Siksi palaamatta jättäminen on poikkeuksellisempaa, Hakkala sanoo. 

Poliisi on saanut jo lukuisia vihjeitä Nurmen katoamiseen liittyen ja niitä tulee myös Nurmen läheisten kautta. Vihjeitä tarkastetaan parhaillaan, mutta läpikäytävää on paljon, sillä katoamisilmoituksen tekemisestä on kulunut vasta vuorokausi.

Tällä hetkellä Länsi-Uudenmaan poliisi toivoo, että katoamiseen liittyviä vihjeitä toimitettaisiin vain sähköpostiosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi , sillä puhelimeen vastaaminen sitoisi etsintöihin osallistuvia poliiseja liikaa.

– Kadonneiden henkilöiden tapauksissa ensitoimet ovat tärkeitä ja teemme juuri nyt kiivaasti töitä, Hakkala sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.