Mainos

Ystävät eivät luovu toivosta Tallinnassa kadonneen Arin löytämiseksi – "Tarkistamme nyt uusia vihjeitä”

Viime viikonloppuna Tallinnassa jäljettömiin kadonneen Ari Saarilammin ystävät jaksavat yhä pitää yllä toivoa miehen löytymiseksi. He aikovat jatkaa etsintöjä niin kauan kuin toivoa on. 

Epäilykset siitä, että uusimmat havainnot olisivatkin olleet virheellisiä ja se, että katoamisesta on jo viikko, vetävät kuitenkin mielen apeaksi. 

– Huolestuminen on alkanut kääntyä suruksi. Aikaa on kulunut liian paljon, Ari Saarilammin ystävä Tero Niskanen sanoo.

Ystävät kuitenkin kiittelevät ihmisten antamaa apua sekä viranomaisten aktiivisuutta. Ratkaisua uskalletaan edelleen toivoa pikaisesti.

Viimeinen havainto sittenkin perjantailta?​​​​​​​

Etsinnöissä mukana oleva vapaaehtoinen Markus Uusitalo oli aiemmin tänään sitä mieltä, että lauantain havainnot Ari Saarilammista olisivat virheellisiä. Hänen mukaansa lauantaina olisi alueella liikkunut mies, joka muistuttaa erehdyttävästi Saarilammia.

Uusitalo on haastattelut hotellien ja ravintoloiden työntekijöitä sekä torikauppiaita.

– Silminnäkijöiden mukaan tämä mies on kävellyt löntystäen. Kadonnutta taas on luonnehdittu ripeäksi.

Markus Uusitalon mukaan järjestyksenvalvoja olisi saattanut Saarilammin perjantaina ulos ravintolasta ja osoittanut hänelle suunnan kohti parinsadan metrin päässä sijaitsevaa hotellia.

– Mitä enemmän asiaa tutkii, sitä varmemmalta vaikuttaa, että poistuminen Kochi Aidad -ravintolasta perjantai-iltana 22.30 olisi viimeinen havainto, Uusitalo mielsi aiemmassa haastattelussa.

Uusitalolla oli myös oma näkemyksensä tapahtumien kulusta.

– Alkaa vahvistua kuva, että hän on saanut seuraa. Kenties privaattitaksilla on lähdetty jonnekin.

MTV jutun julkaisemisen jälkeen Uusitalo otti uudelleen yhteyttä ja kertoi saaneensa uutta tietoa asiasta.

– Olen kiertänyt tänään koko päivän Tallinnan Vanhassakaupungissa ravintoloita ja kauppoja ja näyttänyt siellä Saarilammin kuvaa. Sain illalla yhteydenoton eräältä naiselta, joka työskentelee yhdessä niistä ravintoloista, joissa kävin kuvan kanssa. Nainen kertoi olleensa töissä viime viikonloppuna vain lauantaina ja sunnuntaina ja olevansa sataprosenttisen varma siitä, että Saarilammi oli heillä syömässä lauantaina.

– Mikäli tämä ravintolatärppi osuu kohdalleen, aiemmat silminnäkijähavainnot ovat oikeita toisin kuin aiemmin epäilin. Se taas asettaa koko tapauksen outoon valoon: Missä Saarilammi on ollut perjantai-illasta lauantaipäivään asti? Miksi hän ei ole mennyt hotelliinsa, vaikka on ollut ihan sen vieressä? Miksi hän on jättänyt tavaransa hotelliin? Miksi säntillisenä tunnettu mies ei ole palannut Suomeen ja mennyt töihin?

Satama-altaasta ei ole löytynyt ruumista

Pelastuslaitos on käynyt läpi satama-altaan ja kahdentoista vapaaehtoisen joukko ravintolan takana sijaitsevia tyhjiä tiloja sekä jättömaata.

– Todennäköisyys, että kadonnut olisi tällä alueella, on aika pieni. Tutkintalinjat ovat kuitenkin avoimena, vapaaehtoinen Uusitalo toteaa.

Positiivisena asiana Uusitalo kokee sen, että Viron poliisi on ottanut katoamisen tosissaan. Alueella on hänen mukaansa myös runsaasti valvontakameroita.

– Jatketaan niin kauan kuin on pienintäkään toivoa. Niin kauan, kun mitään ei löydy, on toivoa, Uusitalo sanoo.

Vihjeidenantajat varmoja havainnoistaan

Lounais-Suomen poliisi toimii tiiviissä yhteistyössä Viron poliisin kanssa. Vanhempi rikoskonstaapeli Jari Halonen kertoo, ettei uutta tietoa Saarilammin katoamisesta ole tullut.

– Ne vihjeet, joita on tullut poliisille, niissä vihjeidenantajat ovat olleet varmoja havainnoistaan.

Vielä ei ole keskustelu siitä, mikä on seuraava askel, mutta etsinnät ovat kuitenkin koko ajan käynnissä.

– Tietoa löytynee lähiaikoina, mutta mitä tietoa, vaikea tässä vaiheessa sanoa, Halonen toteaa.

Ystävällinen, persoonallinen, hyvä mies

Tero Niskanen luonnehtii ystäväänsä persoonalliseksi ja ystävälliseksi, hyväksi mieheksi. He ovat olleet runsaasti tekemisissä muun muassa politiikan parissa.

– Arin tuntee Porissa lähes kaikki. Hän on aktiivisesti Kokoomuksen toiminnassa mukana.

Tero Niskasen mukaan Saarilammi kävelee kaikkialle ja hyvin ripeällä tahdilla.

– Vasta kun ehtii morjestaa, niin Ari on jo sata metriä edellä.

Asiasta on muodostunut heille myös lämminhenkinen herja.

– Jos on heikkotehoinen mopoauto, niin Ari kävelee ohi, Tero kertoo.

Niskanen kertoo, ettei Arilla ole lähisukulaisia. Epätietoisuuden keskellä kiitosta keräävätkin ihmisten halu auttaa ja median, myös sosiaalisen median, vahva mukaantulo.

– Erityisen hyvä mieli ihmisten ja tiedotusvälineiden aktiivisuudesta, ne ovat ottaneet Arin omakseen. Myös kaikkien viranomaisten apu on ollut valtava, Tero Niskanen kiittelee.

Juttua ja sen otsikkoa on muokattu 1.12. kello 21.35 sekä lisätty Uusitalon tuoreet kommentit


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.