Mainos

Liittouma kiistelee hyökkäystauosta

Liittoumasta on annettu ristiriitaista tietoa Irakin maahyökkäykseen kaavaillusta tauosta. Bagdadin ja Mosulin pommitusta on jatkettu yöllä.

Liittouman sotilaita Basran lähellä

Yhdysvaltain armeija kertoi eilen aamulla uutistoimisto Reutersin mukaan aloittaneensa 4-6 päivää kestävän tauon hyökkäyksessä kohti Bagdadia. Syyksi kerrottiin ongelmat pitkiksi venyneissä huoltokuljetuksissa.

Britannian armeijan edustaja kiisti väitteet hyökkäystauosta myöhemmin eilen. Myös amerikkalaiskenraali Victor Renuart sanoi eilen iltapäivällä Suomen aikaa lehdistötilaisuudessa Qatarissa, että sotatoimiin ei tule taukoja.

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoi eilen, että liittouman joukot etenevät tasaisesti kohti Bagdadia taistellen samalla Irakin "epätoivoisimpia" yksiköitä vastaan.

Bagdadia ja Mosulia pommitetaan

Bagdadia on jälleen pommitettu rajusti. Viimeisin pommitusten sarja aiheutti ainakin 25 voimakasta räjähdystä kaupungin etelälaidalla. Kohteista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Liittouma on jatkanut myös pohjoisen Mosulin kaupungin pommituksia.

Yhdysvaltain sotajohto ei ole vieläkään kommentoinut perjantaista iskua bagdadilaiselle torille. Iskussa sai surmansa lähes 60 siviiliä. Irak on syyttänyt tapauksesta Yhdysvaltoja.

Yhdysvallat kertoi, että neljä merijalkaväen sotilasta on kateissa Nasirian kaupungissa käytyjen taistelujen jäljiltä.

Pohjois-Irakissa kurdien kapinallisjoukot sanovat pääseensä jo 16 kilometrin päästä tärkeästä öljykaupungista Kirkukista. Joukkojen komentajan mukaan Irakin armeija on saavuttanut loppunsa.

Öljykenttiä tulessa

Yhdysvaltain mukaan Irakin eteläosassa kolme öljykenttää on tulessa. Liittouman kenraali Vincent Brooks toivoo, että palot saadaan sammutettua lähipäivien aikana.

Amerikkalaiset aikovat myös käynnistää Basrassa öljynjalostamon toiminnan mahdollisimman pian. Brooksin mukaan jalostamo on nyt liittouman hallinnassa.

(MTV3-Reuters)

(Kymmenen uutiset 29.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.