Mainos

Liittouma kertoo 2500 irakilaissotilaan antautuneen

Yhdysvaltain johtama liittouma kertoo 2500 irakilaissotilaan antautuneen Bagdadissa. Liittouman joukot ovat Bagdadin lentokentällä.

Yhdysvaltain armeijan tiedottaja kertoo, että 2500 tasavaltalaiskaartilaista on antautunut Bagdadissa. Hänen mukaansa Yhdysvaltain joukot ovat Bagdadin lentokentän kiitoradalla, mutta eivät ole ottaneet haltuunsa rakennuksia.

-Kenttä on hallussamme. Se on iso alue, jossa on paljon rakennuksia, jotka joudumme vielä tarkastamaan, mutta kenttä on meillä, sanoi kolmannen jalkaväkidivisioonan edustaja, eversti John Peabody.

Uutistoimisto AFP:n toimittaja kertoi aiemmin, että amerikkalaiset ja ja irakilaiset joukot ovat käyneet kiivaita taisteluja lentokentän ympäristössä. Amerikkalaisten mukaan taisteluissa on saanut surmansa ainakin 320 irakilaissotilasta.

Kenttää pommitettiin yöllä kiivaasti. Reutersin toimittaja laski lentokentältä päin kuuluneen jopa sata räjähdystä yön aikana. Bagdadin asukkaita onkin aamunkoitteesta lähtien paennut lentokenttää ympäröivistä kaupunginosista kaupungin keskustaan. Saddamin kansainvälinen lentokenttä on noin 20 kilometrin päässä Bagdadin keskustasta.

Yhdysvaltain armeijan mukaan myös Kutista tulevat merijalkaväen sotilaat ovat lähellä Bagdadia.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.