Liikenteenohjaaja esti lapsia jäämästä auton alle – menehtyi itse

Liikenteenohjaaja jäi itse auton alle sen jälkeen, kun oli estänyt lapsia jäämästä sen alle. Kuolemantapauksesta uutisoi muun muassa CBS News -sivusto.

88-vuotiaalla Bob Nillillä oli tapana auttaa kouluun menevät lapset turvallisesti tien yli lähellä Christ The King Catholic School -oppilaitosta Kansas Cityssa Yhdysvalloissa. Tiistaina kahdeksan aikaan liikenteenohjaajana toiminut mies oli jälleen valvomassa kadun ylitystä, kun hän näki auton lähestyvän.

Bob esti kahta 7- ja 11-vuotiasta poikaa astumasta pois jalkakäytävältä, jotta auto ei osuisi heihin. Mies itse jäi auton alle. Huolimatta hänen kädessään olleesta punaisesta stop-kyltistä ja koulualueen vilkkuvista keltaisista valoista huolimatta musta sedan ei ollut pysähtynyt.

Kuoli myöhemmin sairaalassa

Lapset olivat juosseet koulun rehtorin Cathy Fithianin toimistoon ja kertoneet kauhuissaan, että Bob oli kuollut. Viranomaiset hälytettiin paikalle ja Bob vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan. Hän menehtyi siellä myöhemmin.

Bobin kädessään pitämä stop-kyltti löydettiin noin kuuden metrin päästä jalkakäytävästä. Fithian kertoo, että Bob oli seissyt keskellä tietä, kun auto oli osunut häneen.

– Tiedän, että se oli ollut hänen kädessään. Se oli ihan keskellä tietä.

Kaikille tuttu mies

Paikalliset ovat surreet miehen kohtaloa. Bob oli kaikkien tuttu. Koulu kommentoi tapausta Facebook-sivullaan ja päivityksessä Bobia kutsuttiin sankariksi.


Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Hän esti kahta oppilasta ylittämästä tietä, kun auto lähestyi", päivityksessä luki.

Ryhtyi liikenteenvalvojaksi eläkeikässä

Bob oli aloittanut tehtävässään vuonna 2015. Hän oli jäänyt eläkkeelle aiemmasta työstään noin 12 vuotta sitten.

Paikalliset viranomaiset lähettivät tiedotteen, jossa he kertoivat olevansa hyvin surullisia miehen kuoleman takia. Heidän ajatuksensa ovat Bobin läheisten luona.

Koulun rehtori Fithian kertoi KSHB-medialle, että hän uskoo, että tilanne olisi voinut ilman Bobia tilanne olisi voinut saada kyseisten oppilaiden osalta hyvin traagisen käänteen.

– Olemme kiitollisia, että hän oli elämässämme viiden vuoden ajan. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona.

Myös Kansas Cityn pormestari David Alvey kommentoi tapahtunutta medialle. Hän kiittää Bobia epäitsekkäästä uhrauksesta, jonka hän teki suojellessaan lapsia.

Syynä saattoi olla kuskin huolimattomuus

Poliisi kertoo, että myös auton kuljettaja vietiin vammojen takia sairaalahoitoon. Tapausta tutkitaan parhaillaan.

Poliisin edustaja Jonathon Westbrook kertoo The Washington Postille, että kolarin syytä ei ole saatu selville. Viranomaiset eivät usko, että kuski olisi ollut alkoholin vaikutuksen alaisena tapahtumahetkellä. Todennäköisempi syy on se, että kuski ei ollut keskittynyt ajamiseen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Westbrook ei vahvistanut tietoa siitä, että olisiko kuski kiihdyttänyt vauhtiaan. Monet silminnäkijät ovat kertoneet, että auto olisi ajanut ylinopeutta koulun alueella.

Paikallisen yhteisön lisäksi Bobia jäi kaipaamaan hänen poikansa. Bobin vaimo oli kuollut hiljattain.

Lue myös:

    Uusimmat