Mainos

Liikenteen turvaksi uusi sääpalvelu

Rekka- ja linja-autoihin lähetetään suoraan kuljettajille varoituksia ajoreitillä olevista vaaratilanteista.

Raskaan liikenteen osuutta onnettomuuksissa yritetään vähentää uudella kelitiedotuksella. Ilmatieteen laitos ja tiehallinto ovat yhteistyökumppaneineen rakentaneet varoitusjärjestelmän. Nyt koeajovaiheen jälkeen palvelu alkaa täysimittaisena vuoden alusta.

Rekka- ja linja-autoihin lähetetään suoraan kuljettajille varoituksia liukkaista paikoista, kolarikohteista ja muista ajoreitillä olevista vaaratilanteista. Palvelu laajenee myös tavallisille autoilijoille.

-Olemme lähteneet liikkeelle raskaan ajoneuvon kuljettajista. Heillä on suurin vaikutus sitten myös liikenneturvallisuuteen, kertoo Ilmatieteen laitoksen johtaja Pekka Plathan.

Plathan kertoo, että järjestelmän avulla kuljettaja saisi varoituksen noin kolmekymmentä minuuttia ennen, jos hän on menossa kyseiseen suuntaan.

Toiminnan johtokeskus on Helsingin Kumpulassa, jossa säätiedot ja liikennetapahtumat sovitetaan yhteen. Ja tarvittaessa varoitus lähtee. Plathan arvioi arvioi, että sääpalvelu saadaan kaikkien autoilijoiden käyttöön ensi syksynä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.