Mainos

Liikennevahingot vähenivät alkuvuonna

Liikennevahinkoja sattui tammi-maaliskuussa hieman aiempaa vähemmän. Autovahingot lisääntyivät yli kymmenellä prosentilla.

Autovahingot lisääntyivät tammi-maaliskuussa, mutta liikennevahinkoja sattui hieman aiempaa vähemmän, ilmoittaa Vakuutusyhtiöiden keskusliitto. Vapaaehtoisen autovakuutuksen piiriin kuuluvia vahinkoilmoituksia on vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana tehty 72 684.

Autovahinkoja oli yli kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-maaliskuussa. Liikennevahinkoja vakuutusyhtiöille ilmoitettiin tammi-maaliskuussa yhteensä 31 563. Määrä on liki neljä prosenttia pienempi kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilastokeskuksen poliisilta keräämien ennakkotietojen mukaan tieliikenteessä kuoli vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 69 henkilöä, 17 vähemmän kuin edellisvuoden vastaavana aikana. Maaliskuun tieliikenneonnettomuudet vaativat 24 kuolonuhria eli yhtä monta viime vuoden maaliskuussa.

Pysähdy ajoissa -kampanjan ideoijat palkittiin

Liikenneturvan vuoden 2002 tiedotuspalkinto on myönnetty Pysähdy ajoissa -tiekampanjan aloitteentekijöille.

- Suojateitä käyttävien lasten suojeluun tähtäävä kampanja on rohkaiseva esimerkki siitä, että ruohojuuritasolta lähteneessä toiminnassa on voimaa ja vaikuttavuutta, todetaan palkintoperusteissa.

Viime elokuussa ryhmä vanhempia järjesti spontaanin mielenosoituksen Helsingin Huopalahdentiellä tapahtuneen lapsen yliajon jälkeen. Tästä kasvoi maanlaajuinen kampanja liikennevalojen noudattamisen ja paremman liikennekäyttäytymisen puolesta. Kampanjan tavoitteena on lapsen liikkumisen turvaaminen liikenteessä sekä autoilijoiden käyttäytymisen parantaminen etenkin liikennevaloissa.

Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunta haluaa osoittaa palkinnolla arvostusta kampanjan ideoijille. Pysähdy ajoissa -kampanja sai laajat kansalaispiirit ja poikkeuksellisesti myös elinkeinoelämän aktivoitumaan. Kampanjan ansiosta keskustelua liikenneturvallisuudesta käytiin julkisuudessa epätavallisen pitkään ja vilkkaasti. Myös ajaminen päin punaista vähentyi kampanjan aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.