Mainos

Liikenneruuhkat hellittävät Helsingissä

Työnseisauksesta johtuva aamuruuhka alkaa olla ohi Helsingissä, arvioidaan Liikennevirastosta.

Viraston mukaan liikenne sujuu hyvin isoilla sisääntuloväylillä, kuten Lahdenväylällä, Hämeenlinnanväylällä, Tuusulanväylällä ja Itäväylällä. Yhdeksän jälkeen ruuhkaisinta on ollut kantakaupungin alueella, kuten Sörnäisten rantatiellä ja Hämeentiellä.

Liikennevirastosta arvioidaan, että Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n työnseisauksen vuoksi ihmiset aikaistivat aamulla töihin lähtöään, minkä ansiosta tavallista suurempi liikennemäärä jakautui onnistuneesti aamun tunneille.

– Ihmiset ovat selkeästi ennakoineet tätä aamun tilannetta ja lähteneet sitten tavallista aikaisemmin työmatkalle, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Liikennevirastosta kerrotaan, että puoli kahdeksan aikaan liikenne on paikoin ollut jonoutunutta Tuusulanväylällä Helsingin suuntaan Kolmoskehän ja Ykköskehän välillä. Itäväylällä liikennettä on ollut normaalin aamuruuhkan tapaan.

Liikenneviraston mukaan aamuruuhkaa helpotti se, että Helsingin seudun liikenne (HSL) on pystynyt ajattamaan idästä tulevia lisäbussivuoroja.

HSL:n mukaan Itäväylällä liikennöivät metroa korvaavat bussit noin kymmenen minuutin välein. Bussit eivät kuitenkaan aja satamiin.

Vuosaaresta keskustaan lisäbussilla matkannut Toni Hakala kertoi, että hän oli positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka sujuvasti matka oli taittunut. Hakala käytti nyt ensimmäistä kertaa bussia, sillä hän kulkee yleensä metrolla. Ennen kahdeksaa bussi oli ollut melko täynnä, mutta sinne oli kuitenkin mahtunut istumaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.