Mainos

Liikenneraittiuskampanja käynnistyy jälleen

On aamuja, jolloin auto kannattaa jättää kotiin -kampanja pitää yllä keskustelua selvänä ajamisesta ja muistuttaa siitä, että vastuu oman ajokunnon arvioimisesta on jokaisella kuljettajalla itsellään.

-

Tieliikennetilaston mukaan humalaiset, alle 25-vuotiaat nuoret miehet tappavat autolla joka vuosi yli 30 ihmistä, yleensä itsensä. Nuorten kuljettajien onnettomuusriski kasvaa jo pienillä alkoholimäärillä, koska alkoholi vaikuttaa juuri niihin ajotaitoihin, joita kokemus ei ole ehtinyt kartuttaa. Eniten kuolemaan johtaneita onnettomuuksia sattuikin juuri kortin saaneiden 18-20 vuotiaiden ikäryhmässä.

Tieliikenteessä kuoli viime vuonna yli neljäsataa ja loukkaantui yli 8 400 henkilöä. Alkoholi oli osallisena noin sadassa kuolemassa. Loukkaantumisissa alkoholilla oli osuutta joka seitsemännessä tapauksessa. Yhdeksän kymmenestä rattijuoposta oli miehiä. Yli puolet rattijuopoista syyllistyy törkeään rattijuoppouteen ja noin puolet kiinnijääneistä on tuomittu jo aiemmin samasta rikoksesta.

On aamuja, jolloin auto kannattaa jättää kotiin -liikennekampanjassa ovat mukana ovat Sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva ja Terveyden edistämisen keskus.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.