Mainos

Liikenneministeriö tyytymätön Telian Igel-valintaan

Liikenneministeriö on tyytymätön Telian päätökseen valita Anders Igel Telia-Soneran hallitukseen. Ministeriön ilmoituksen jälkeen kaupankäynti Soneran osakkeilla pääsi jälleen jatkumaan oltuaan keskeytyksissä puoleen päivään saakka.

Liikenneministeriön mukaan Telian päätös nimittää toimitusjohtajansa Igel Telia-Soneran hallitukseen ei ole sopusoinnussa Suomen ja Ruotsin valtioiden Soneraa ja Teliaa koskevan osakassopimuksen kanssa. Sopimuksessa on sovittu mm. hallituksen tasapainosta ja siitä, että toimiva johto ei ole hallituksen jäsenenä. Nämä ehdot eivät toteudu eilisessä Telian ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksessä.

Asiaan pyritään löytämään ratkaisu osapuolten välille. Liikenne- ja viestintäministeriö on tänä aamuna toimittanut asiasta kirjeen Ruotsin elinkeinoministeriölle.

Telian yhtiökokous valitsi eilen yhtiön hallituksen seuraavat henkilöt: Tapio Hintikka, Lars-Eric Petersson, Carl Bennet, Ingvar Carlsson, Eva Liljeblom, Caroline Sundewall, Roger Talermo, Tom von Weymarn ja Anders Igel.

Ruotsi haluaa jatkaa keskusteluja Igelin hallituspaikasta

Ruotsin elinkeinoministeri Leif Pagrotskyn mukaa Ruotsin hallitus haluaa jatkaa keskusteluja Telian toimitusjohtajan Anders Igelin kiistellystä nimityksestä TeliaSoneran hallituksen jäseneksi.

Pagrotsky toivoi, että keskusteluissa ratkaistaisiin syntynyt tilanne. Lausunnossa ei täsmennetty, kenen kanssa Ruotsin hallitus aikoo keskustella, mutta ilmeistä on, että kohteena on Suomen hallitus.

Pagrotskyn mukaan Suomen hallitus on ottanut yhteyttä Ruotsin hallitukseen asian vuoksi. -On Ruotsin hallituksen toive, että nämä keskustelut johtavat tyydyttävään ratkaisuun kaikkien osapuolten kannalta, Pagrotsky sanoi Telian tiedotteessa.

Yhtiökokouksessa Ruotsin valtio, joka omistaa 70,6 % Telian osakkeista, kehotti nimityskomiteaa mm. nimeämään riippumattoman jäsenen, joka ei olisi TeliaSoneran palveluksessa, korvaamaan Anders Igelin seuraavassa varsinaisessa yhtiökokouksessa.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 05.11.2002)

Ruotsin elinkeinoministeri Leif Pagrotsky kommentoi illalla hämmetyneenä Suomen voimakasta protestia TeliaSoneran valitun hallituksen kokoonpanoa kohtaan.

(Kymmenen uutiset 05.11.2002)

Soneran hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikalla ei ole ollut lupaa sopia Telian toimitusjohtajan tulosta Sonera-telian hallituksen jäseneksi.

(Kymmenen uutiset 05.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.