Mainos

Liikennelakko tukkii tiet Ranskassa

Pariisissa on nähty jopa 300 kilometrin autojonoja. Ammattiliitot vastustavat lakollaan presidentin suunnitelmia karsia eläke-etuuksia.

Ranskan julkisen liikenteen työntekijät ovat jatkaneet toista päivää työtaisteluaan eläkeremonttia vastaan. Autojonot tukkivat Pariisiin johtavat tiet, kun miljoonat ihmiset kiirehtivät töihin.

Liikenteessä oli hieman enemmän linja-autoja ja paikallisjunia kuin eilen, mutta noin 700 kaukojunasta pääsi liikkeelle vain 150. Pariisin metrojunista oli käytössä kolmannes.

Lakon odotetaan jatkuvan ainakin huomisaamuun saakka. Ammattiyhdistykset pohtivat, miten ne vastaavat hallituksen ehdotukseen kuukauden neuvottelutauosta. Useimmat energia-alan työntekijöistä palasivat kuitenkin töihin.

Ammattiliitot vastustavat uudistusta, joka heikentäisi joidenkin julkisten alojen työntekijöiden perinteisiä eläke-etuja. He pääsevät eläkkeelle kaksi ja puoli vuotta muita aiemmin - jotkut jopa 50-vuotiaana.

Myös opiskelijat ovat osoittaneet edelleen mieltään yliopistojen rahoitusuudistusta vastaan. Marssijat estivät pääsyn noin 30 kampukselle. He eivät hyväksy sitä, että korkeakoulut saavat entistä enemmän valtaa päättää rahoituksestaan. Uudistus tarkoittaa yhteistyön lisääntymistä yritysten kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.