Mainos

Liikasen komissaarin ura nyt takana

Suomen Pankin pääjohtajana maanantaina aloittava Erkki Liikanen aikoo osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tänään Liikanen käytti viimeisen puheenvuoronsa EU-komissaarina huonokuuloisten maailmankonferenssissa Helsingissä.

Erkki Liikanen

EU-komissaari Erkki Liikasen neljätoista Brysselin vuotta päättyivät askeliin Finlandia-talossa.

Evästettyään aamulla seuraajansa Olli Rehnin Liikanen piti Finlandia-talossa puheen huonokuuloisten kansainvälisessä konferenssissa.

Liikasen ajatukset olivat kuitenkin jo mökillä Anttolassa. Saarimökillään hän ehtii vain piipahtaa ennen maanantaina alkavaa pestiään Suomen Pankissa.

- Toivotaan, että on kaunis ilma, koska tarkoitukseni on päästä Saimaan saareen ja laittamaan verkot järveen, lämmittää sauna ja lukea vähän hyviä kirjoja, hän sanoi.

Keskuspankin rahapolitiikasta Liikanen pysyy vielä hiljaa. Hän lupaa kuitenkin olla aktiivinen keskustelija. Mielenkiintonsa aiheet Liikanen määrittelee tavalla, joka kertoo Suomen Pankin saavan keulakuvakseen ennemmin yhteiskunnallisen keskustelijan kuin inflaatiohaukan.

- Varmasti talouspolitiikan piirissä ja talouden piirissä. Ihan siitä miten Eurooppa ja Suomi voivat kovassa kansainvälisessä kilpailussa menestyä, miten voidaan kasvattaa tuottavuutta ja taloutta niin että olisi enemmän resursseja luoda uusia työpaikkoja ja investoida ympäristöön lisätä hyvinvointia, pohtii Liikanen.

Liikanen uskoo, että hänen seuraaja Rehnillä on oikeasti mahdollisuuksia saada talouteen ja kilpailukykyyn liittyvä salkku.

- Hänellä on mahdollisuuksia siinä kuin muillakin, mutta se todella on puheenjohtaja Barroson käsissä. Siitä kuullaan sitten elokuussa, onnea vaan matkaan Olli Rehnille näissä kamppailuissa.

Tavoilleen uskollisena Liikanen suuntasi lopulta kahville kotitorilleen Töölöön. Komissarin ura sai haltijansa oloisen, rennon päätöksen.

(MTV3)

(Talousuutiset 09.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.