Mainos

Liikanen: Ikärajat pois EU-komission työpaikkailmoituksista

EU:n komission henkilöstöasioista vastaava komissaari Erkki Liikanen lupasi tänään Strasbourgissa, että ikärajat poistetaan komission uusien avoimien työpaikkojen ilmoituksista.

Liikanen sanoi EU-parlamentin kyselytunnilla, että jatkossakin komissio aikoo palkata sekä nuorempia että vanhempia työntekijöitä, mutta ilmoituksissa ikärajaa ei ole. Nykyään komissio soveltaa alempiin virkamiehiin 35 vuoden yläikärajaa. Komission on määrä muuttaa ikärajapäätöstään tammikuussa. Liikanen kertoi komission kertoneen aikeistaan myös muille EU:n instituutioille kuten ministerineuvostolle ja parlamentille. Ne päättävät kuitenkin itse uusien työntekijöiden palkkaamissäännöistään.

EU-parlamentin oikeusasiamies Jacob Söderman ilmoitti viime heinäkuussa ryhtyvänsä selvittämään, ovatko ikärajat EU:n työhönotossa ikäsyrjintää. EU:n komissio edellyttää alemmilta virkamiehiltä alle 35 vuoden iän lisäksi akateemista loppututkintoa ja vähintään kahden EU-kielen hyvää osaamista. Muille toimielimillä on käytössään myös muita ikärajoja. EU palkkaa uusia alempia virkamiehiä järjestämällä pääsykokeita. EU:n uusi Amsterdamin perussopimus vaatii EU:ta vastustamaan ikäsyrjintää. EU-maista Espanja, Hollanti ja Suomi kieltävät ikään perustuvan syrjinnän. Myös Belgiassa ja Irlannissa harkitaan ikäsyrjinnän kieltämistä lailla. Italia on poistanut ikärajat julkisen sektorin työhönotossa.

Liikaselta vaadittiin kerran vuodessa selvitystä parlamentille siitä, miten ikärajan poistaminen on vaikuttanut. Liikanen lupasi toimittaa vaikka listan niistä tapauksista, joihin jatkossa on sovellettu ikärajaa.
-Se lista on lyhyt. Siellä ei ole ketään, Liikanen vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.