Mainos

Liikanen: Euroalueen pankit ylikansalliseen valvontaan

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ehdottaa Euroopan talouskriisin ratkaisuksi euroalueen pankkien ylikansallista valvontaa.

- Valtion ja pankin kytkös pitää purkaa, pitää olla vahva valvonta ylikansallisella tasolla, ja näillä valvojilla pitää olla mahdollisuus myöskin pankkien uudelleen järjestelyyn. Jos tästä nyt sovitaan ja se asteittain rakennetaan, me on opittu tästä kriisistä oleellinen osa.

Pankkien valvonnan siirtämistä Euroopan tasolle puoltaa Liikasesta jo sekin, että rahamarkkinat toimivat yli rajojen ja useat pankit ovat ylikansallisia. Hänestä pankkien tukeminen on järkevää silloin, kun tuen antajalla on valtaa.

- Silloin voidaan pääomittaa pankkeja, kun tiedetään, että saadaan myöskin valta niiden kuntoon saattamiseen. Ei kukaan pääomita pankkeja, ellei se myös päätä siitä, miten pankit pannaan kuntoon, Liikanen sanoi.

Päämajan kesäsymposiumissa Mikkelissä tänään puhuneen Liikasen perusviesti on se, että yhteiset ongelmat ratkaistaan yhdessä, mutta yksi maa ei voi ratkaista toisen maan ongelmia.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Mikkelistä (Seitsemän uutiset 6.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.