Liikanen: Emun toteutuminen tuo yrityksille vakaat toimintaolosuhteet

EU:n budjettikomissaari Erkki Liikanen (sd.) uskoo, että talous- ja rahaliitto Emun toteutuminen parantaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä.

Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä puhuneen Liikasen mukaan Euroopan yhteinen valuutta luo yrityksille entistä vakaammat toimintaolosuhteet poistamalla sisämarkkinakaupasta valuuttariskit ja vaihtokustannukset.
-Yhteinen valuutta parantaa yritysten edellytyksiä suunnitella toimintaa vientimarkkinoilla. Erityisesti emun toteutuminen hyödyttää pienyrityksiä, joilla ei ole käytössään suuryritysten resursseja suojautua valuuttariskejä vastaan, totesi Liikanen Turussa.

-Pk-yritysten toimintaedellytysten parantaminen on koko unionin ja sen jäsenmaiden keskeinen prioriteetti, muistutti Liikanen.
Hänen mukaansa pienten ja keskisuurten yritysten merkitystä talouden suorituskyvylle kuvaa hyvin se, että pk-yritykset edustavat kahta kolmasosaa kaikista työpaikoista EU:n jäsenmaissa.

Talous- ja rahaliittoon liittymisessä Suomen ei Liikasen mielestä tarvitse odottaa Ruotsin päätöksiä.
-Suomi on EU:ssa omilla ansioillaan tunnettu ja tunnustettu maa. Rahaliittoon liittymisestä on päätettävä itse, eikä odotettava naapurimaan päätöstä, totesi Liikanen.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat