Mainos

Liikanen: Emun toteutuminen tuo yrityksille vakaat toimintaolosuhteet

EU:n budjettikomissaari Erkki Liikanen (sd.) uskoo, että talous- ja rahaliitto Emun toteutuminen parantaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä.

Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä puhuneen Liikasen mukaan Euroopan yhteinen valuutta luo yrityksille entistä vakaammat toimintaolosuhteet poistamalla sisämarkkinakaupasta valuuttariskit ja vaihtokustannukset.
-Yhteinen valuutta parantaa yritysten edellytyksiä suunnitella toimintaa vientimarkkinoilla. Erityisesti emun toteutuminen hyödyttää pienyrityksiä, joilla ei ole käytössään suuryritysten resursseja suojautua valuuttariskejä vastaan, totesi Liikanen Turussa.

-Pk-yritysten toimintaedellytysten parantaminen on koko unionin ja sen jäsenmaiden keskeinen prioriteetti, muistutti Liikanen.
Hänen mukaansa pienten ja keskisuurten yritysten merkitystä talouden suorituskyvylle kuvaa hyvin se, että pk-yritykset edustavat kahta kolmasosaa kaikista työpaikoista EU:n jäsenmaissa.

Talous- ja rahaliittoon liittymisessä Suomen ei Liikasen mielestä tarvitse odottaa Ruotsin päätöksiä.
-Suomi on EU:ssa omilla ansioillaan tunnettu ja tunnustettu maa. Rahaliittoon liittymisestä on päätettävä itse, eikä odotettava naapurimaan päätöstä, totesi Liikanen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.