Päähän taklaamisesta rangaistu Kyle Quincey ei kadu tekoaan: "Jääkiekossa tuollainen taklaus on hyvä, taklaisin uudestaankin"

HIFK kohtasi jääkiekon Liigassa KooKoon. Ottelun avauserässä nähtiin parranpärinää aiheuttanut taklaus, josta kotijoukkueen Kyle Quinceylle vihellettiin 2+10 minuuttia päähän taklaamisesta. Puolustaja ei niele tuomiota pureskelematta, sillä hänen mukaansa vastaavat taklaukset kuuluvat jääkiekkoon.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon SM-liigakierroksesta.

HIFK:n ja KooKoon kohtaamisen ensimmäisessä erässä pilli soi helsinkiläisjoukkueen Kyle Quinceyn taklattua vierailijoiden Emil Kristenseniä avojäällä. Tanskalaispuolustaja jäi niitin jälkeen hetkeksi kentän pintaan makaamaan, eikä pelannut enää kamppailun toisessa erässä.

HIFK-puolustaja Quinceylle tuomittiin 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kanadalainen ei kadu tekoaan.

– En halua kommentoida jäähyä. Jääkiekossa tuollainen taklaus on hyvä ja taklaisin uudestaan.

– Kristensen tuli keskialueelle pää alhaalla ja kolme meidän pelaajaamme oli hänessä kiinni. Jos en olisi taklannut häntä, en pelaisi jääkiekkoa. Minun täytyy tehdä työni.

Quincey ei ole vielä perillä Liigan säännöistä. Puolustajalle vihelletty rangaistus oli yllätys.

– En ymmärtänyt, mitä tuomarit sanoivat. Olin siis yllättynyt, kun he komensivat minut jäähylle. Siinä tilanteessa piti saada pelaaja irti kiekosta.

Kanadalaispuolustajan mukaan keskiviikkona nähty tilanne ei olisi NHL:ssä aiheuttanut ongelmia. Quincey kuitenkin ymmärtää Liigan pyrkimyksen päästä pelaajien päävammoista eroon.

– Ymmärrän sen. Olen kokenut aivotärähdyksiä itsekin, enkä taklaisi niin, että vastustaja joutuisi kärsimään sellaisesta.

Quincey pääsi framille toisessa erässä myös positiivisemmassa valossa. Entinen NHL-puolustaja sai kiekon lapaansa siniviivassa ja vei HIFK:n 2-1-johtoon. Osuma oli Quinceylle kauden ensimmäinen.

– Oli hyvä saada ensimmäinen maali nopeasti alta pois. Tilanteessa oli hyvä maski.

Quincey on pelannut urallaan 586 ottelua NHL:ssä tehoin 36+122. Puolustajan viimeisin seura oli Minnesota Wild, jossa myös suomalaistähdet Mikko Koivu ja Mikael Granlund pelaavat.

Kaksikko vaikutti Quinceyn päätökseen siirtyä rapakon takaa Liigaan.

– Vietin paljon aikaa Mikon ja "Grannyn" (Granlund) kanssa. He ovat hyviä jätkiä. Suomalaiset ovat mahtavia tyyppejä, joten oli helppoa tulla tänne pelaamaan.

Quinceyllä on Liigassa kasassa keskiviikkoisen maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä. Puolustaja pitää Liigan nopeasta vauhdista.

– Pelaajat ovat vahvoja ja pelaavat hyvin kiekossa. Täällä pelataan hyvää jääkiekkoa.

Lue myös:

    Uusimmat