SaiPan ratkaisumaali puhutti ja jakoi jääkiekkokansan mielipiteitä – "Eikös siellä katsota nämä millilleen"

Tampereen Ilves kärsi niukan 2-3-tappion SaiPalle pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa sunnuntai-iltana Lappeenrannassa. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin jatkoerässä.

Ilves oli jatkoerässä hukannut rangaistuslaukauksen sekä laukonut kiekon tolppaan. Tupsukorvat olivat myös ottaneet kaksi jäähyä, joista jälkimmäinen lopulta kostautui. 

Ahti Oksanen laukoi 3-2-voittomaalin, jota tarkistettiin useita minuutteja Pasilan tilannehuoneessa. Lopulta osuma hyväksyttiin. 

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei ollut nähnyt voittomaalia vielä videolta. 

– Olimme syömässä vasta, en ole sitä mistään nähnyt. Kai he sieltä näkivät, että mitä siellä tapahtui. Eikös siellä katsota nämä millilleen, Kivi totesi MTV Urheilulle ja viittasi tilannehuoneeseen. 

Voittomaali kuitenkin jakoi sosiaalisessa mediassa jääkiekkokansaa. Osa oli sitä mieltä, että se oli maali, toiset puolestaan toista mieltä. SaiPan Oksanen totesi STT:lle, ettei ollut täysin varma maalista.

– Vaikea oli itsekään sanoa maalista tarkastelun aikana mitään, mutta maalivahdin patja ja kilpihän olivat maalin puolella laukoessani, Oksanen kertasi. 

SaiPa tasoitti voitollaan pudotuspelisarjan otteluvoitot 1-1:een. Lauantaina pelattu ensimmäinen ottelu päättyi Ilveksen 3-2-voittoon. 

Kiven mukaan molemmat ottelut ovat olleet "helkutin tasaisia".

– Erittäin intensiivisiä pelejä. Molemmat ovat menneet jatkoille, se kuvastaa sitä, miten tasaista on ollut, Kivi pohti. 

Pudotuspeleissä saatetaan joskus nähdä taktisia yllätyksiä, mutta Kiven mukaan SaiPa ei ole vielä yllättänyt.

– No ei, kyllähän me SaiPa tiedetään. Huippujengi ja tuttu joukkue se on.

Joukkueet kohtaavat kolmannessa ottelussa ensi viikon tiistaina. Puolivälieriin etenee kahdella voitolla. 


 

Lue myös:

    Uusimmat