Liigan tuoretta NHL-kasvoa ei valittu Leijoniin – missä mennään? GM Jere Lehtinen avaa tilannetta

4:13
Videolla Leijonien GM Jere Lehtinen käy läpi Suomen Karjala-turnauksen joukkuetta.

Leijonien vasta nimetystä Karjala-turnauksen joukkueesta löytyvät muun muassa Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko, jotka palasivat kesällä Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen. Liigan tuorein "NHL-kasvo", Julius Honka, ei ole kuitenkaan mukana. Mikä Hongan tilanne on maajoukkueen suhteen?

Honka, 23, pyysi raporttien mukaan siirtoa muualle Dallas Starsista, jossa hän ajautui umpikujaan. Lokakuun alussa Honka teki ratkaisuja, kun hän solmi ottelukohtaisen sopimuksen Jyväskylän JYPin kanssa.

Honka on ehtinyt pelata kuusi ottelua tehoin 1+3=4.

Missä Hongan suhteen mennään, Leijonien GM Jere Lehtinen?

– Hän on yksi esimerkki niistä pelaajista, joiden pitää saada vähän pelejä alleen, jotta koko tilanne rauhoittuu. Hän ei pelannut kuitenkaan hirveästi viime kaudella. Katsotaan ihan rauhassa, että miten pelit etenevät ja missä mennään, kun valitsemme seuraavan joukkueen, Lehtinen sanoo MTV Urheilulle.

Lehtisen mukaan Leijonien johtoryhmä sai Karjala-turnaukseen pitkälti juuri sellaisen joukkueen, minkä se halusi. Kieltäytymisiä ei ollut yhtään.

– Kun mietin, niin olisiko ollut yksi, jolla on ollut vähän vammoja alla, ja hän ei siksi päässyt tulemaan. Mutta kyllä kaikki olivat todella mielellään tulossa mukaan, Lehtinen vakuuttelee.

Leijoniin valittiin peräti 14 viime kevään MM-kisajoukkueessa mukana ollutta pelaajaa. Näiden lisäksi mukaan tuli monia kovan luokan KHL-nimiä.

– Kyllä me vähän noiden viime kevään pelaajien pohjalle ruvettiin rakentamaan joukkuetta. Halusimme heidät ehdottomasti mukaan, varsinkin jos he olivat pelanneet niin, että he ansaitsivat paikkansa. Osa ei ole ehkä pisteiden valossa tehnyt sitä, mitä jotkut odottavat, mutta he ovat pelanneet sitten muuten hyvin. Näiden lisäksi on otettu onnistujia. Yksi hyvä esimerkki on Puljujärvi, joka tuli Suomeen ja joka on pelannut hyvin. Ei ollut mitenkään automaatio, että hän on mukana. Olemme katsoneet sitä, että miten hän pelaa. Hän on parantanut ja parantanut, minkä lisäksi hän on ollut tehokas, Lehtinen kävi joukkueen pohjaa läpi.

Mainittu Honka nousee esille, kun Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen kasaavat Leijonien Venäjän turnauksen joukkuetta.

– Varsinkin Liigassa on paljon nuorempaa kaartia, joka on onnistunut. Meillä on aika pitkälti jo toinen joukkue laitettu listoille. Kun Karjala-turnaus loppuu, niin siitä on tasan neljä viikkoa, kun lähdetään seuraavaan turnaukseen. Varmaan joku tästäkin ryhmästä tulee sinne, Lehtinen taustoitti. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja