Jarno Pikkarainen ehti nähdä erän verran HPK:n peliä – kiinnitettiin vuorokaudessa päävalmentajaksi: "Kaikki ei ole mennyt hyvin"

0:35
Petteri Sihvonen kommentoi sunnuntai-iltana HPK:n valmentajanvaihdoksen taustoja. Yleensä hän on kriittinen potkuja kohtaan, mutta tätä ratkaisua hän jopa ymmärtää.

Alkukauden ilman valmentajan paikkaa ollut Jarno Pikkarainen sai lauantaina yhteydenoton tappion SM-liigassa kokeneen HPK:n seurajohdolta. Vuorokautta myöhemmin hänet oli kiinnitetty sarjajumbon uudeksi päävalmentajaksi.

Pikkarainen luotsasi HIFK:n viime kaudella SM-pronssille, mutta helsinkiläisten jo aiemmin tekemän päätöksen mukaan seuraavaksi valmentajaksi oli jo tässä vaiheessa kiinnitetty Ville Peltonen.

Sopivia työpaikkoja ei ollut tarjolla, joten Pikkarainen jäi odottelemaan syksyyn uusia tilaisuuksia. Sellainen tulikin jo muutaman viikon jälkeen, kun HPK syöksyi Matti Tiilikaisen komennossa Liigan hännille.

HPK koki lauantaina jo viidennen peräkkäisen tappionsa, tällä kertaa 2–6-lukemin Pikkaraisen viime kauden joukkueelle IFK:lle. Kahdeksan aikoihin illalla soi Pikkaraisen puhelin.

– Sunnuntaina vietin muutaman tunnin Hämeenlinnassa. Pidimme palaveria toimitusjohtajan (Antti Toivanen) ja urheilutoimenjohtajan (Mika Toivola) kanssa, ja sitten illalla tuli päätöksiä niin heidän kuin itsenikin puolelta. Oikeastaan vuorokausi ensimmäisestä soitosta asiat olivat paketissa, Pikkarainen kertoo tapahtumien kulusta MTV Urheilulle.

Pikkarainen kertoo katselleensa alkukauden aikana välillä muutamaakin liigakierroksen ottelua yhtä aikaa. HPK:n otteita hän ehti kuitenkin nähdä ehkä vain erän verran ennen kuin olikin jo kiinnitettynä seuran päävalmentajan paikalle.

– HPK on sarjassa viimeisenä eikä se ole oikea paikka sille pitkässä juoksussa, Pikkarainen sanoo.

– Totta kai siinä on mahdollisuus viedä asiaa eteenpäin, ja kyllähän Hämeenlinnassa perinteet ovat olemassa. Ei ole pitkä aika, kun täällä on voitettukin. On monta sellaista kulttuurillista tekijää, jotka tukevat arkipäiväistä tekemistä, hän näkee seuran vahvuuksiksi.

Kolmas hyppy päävalmentajaksi kesken kauden

Analyysia siitä, mitä Hämeenlinnassa on tähän asti tehty väärin, ei Pikkarainen suostu antamaan. Toisaalta hän ei sellaista osaisi vielä heittääkään, sillä maanantaina tehtäviään aloitellut valmentaja ei ollut vielä ehtinyt tutustua ottelunauhojen lisäksi myöskään uuteen työyhteisöönsä ja joukkueen pelaajiin.

HPK oli antanut joukkueelle maanantain vapaaksi, eikä Pikkarainen halunnut sotkea suunnitelmia. Ensimmäinen ottelu on edessä kuitenkin jo keskiviikkona, kun Kerho isännöi Mikkelin Jukureita.

Kyseessä on jo kolmas kerta Pikkaraisen uralla, kun hän tarttuu valmentajapestiin kesken kauden. Aiemmin sama on tapahtunut talvella 2015 TPS:ssä ja 2019 HIFK:ssa, jossa tilanne oli toki erilainen, kun Pikkarainen nostettiin apuvalmentajan paikalta valmennusjohtoa vetäneen Ari-Pekka Selinin tilalle.

– Kyllähän sitä aina haluaisi päästä rakentamaan rauhassa, ajan kanssa luoda perustat ja tutustua ihmisiin. Tässä pitää pystyä tosi nopeassa ajassa tekemään oikeita asioita ja priorisoimaan niitä, Pikkarainen tietää kokemuksesta.

– Tässä on tämän kauden osalta jo paljon menty, ja vaikuttamisen mahdollisuudet ovat rajalliset, mutta ne ovat toki olemassa. Pitää ajatella myös sitä pitempää janaa.

Pikkarainen uskoo Tiilikaisen valmennusjohdon tehneen parhaansa, mutta kaikki ei ole tuloksestakin päätellen mennyt niin kuin seura toivoi.

– Joku syyhän siihen on, että miksi kaikki ei ole mennyt hyvin, ja nyt se pitää selvittää ja pyrkiä muuttamaan.

– Ensimmäinen kuukausi ei tässä vielä heitä, vaan loppukaudella pitää olla parhaassa iskussa, ja siitä pitää päästä jatkamaan tulevaisuutta kohti. 

– Kukaan ei ole sillä lailla ihmemies, että kääntää kurssin tuosta vaan, Pikkarainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja