Liigadebytantti Ilveksen maalille – HIFK:lla pahoja poissaoloja

SM-liigassa pelataan lauantai-iltana seitsemän ottelua. HIFK yrittää pahasti siipirikkoisena hakea kolme pistettä Hämeenlinnasta, kun taas Ilveksen maalilla nähdään debytantti Pelicansia vastaan.

HPK–HIFK

Hämeenlinnan Pallokerho on ennen illan kierrosta sarjassa kuudentena, vain kaksi pistettä Helsingin IFK:ta edellä.

HPK:n tuloskunto on ollut hieman laskusuunnassa viime aikoina, sillä se on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan vain kaksi. HPK:lla on jonkin verran loukkaantumisia, johon se myös reagoi. HPK tiedotti eilen perjantaina hankkineensa hyökkääjä Janne Tavin Mikkelin Jukureista.

Tavi onkin heti hämeenlinnalaisjoukkueen kokoonpanossa IFK:ta vastaan.

HIFK otti edellisessä ottelussaan Sportia vastaan ison askeleen kohti suoraa pudotuspelipaikkaa. Se kuroi piste-eroa HPK:hon ja on nyt iskuetäisyydellä hämeenlinnalaisjoukkueesta.

HIFK:n tuloskunto onkin ollut ihan hyvä, sillä helsinkiläisjoukkue on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan kolme. HIFK:n erikoistilannepelaaminen on ollut varsin hyvällä tasolla.

HIFK:lta ovat sivussa puolustaja Teemu Eronen sekä hyökkääjät Iikka Kangasniemi ja Sakari Salminen.

Ilves–Pelicans

Tampereen Ilves on pystynyt lepäämään ja harjoittelemaan koko menneen viikon, sillä illan ottelu on ensimmäinen tällä viikolla.

Ilves on ennen illan kierrosta yhdeksäntenä, ja matkaa kahdeksanneksi on vain kaksi pistettä. Teemu Lepaus on viiden, Eemeli Suomi neljän ja Teemu Rautiainen kolmen ottelun pisteputkessa. 

Ilveksen maalilla debytoi 18-vuotias maalivahti Lukas Dostal. Puolustaja Oskari Laaksonen palaa kokoonpanoon.

Lahden Pelicans tulee illan otteluun taskussaan 9-4-murskavoitto KooKoosta. Suurimman huomion ottelussa vei kuitenkin Juhamatti Aaltonen, joka mätti paluuottelussaan tehot 2+1.

Aaltonen pelasi muutenkin varsin hyvällä tasolla, sillä 33-vuotias hyökkääjä pääsi ottelun aikana useisiin laadukkaisiin maalipaikkoihin. Onkin mielenkiintoista seurata, miten Aaltonen suoriutuu, kun vastus kovenee hieman KooKoosta.

Pelicansilta on sivussa venäläispuolustaja Aleksandr Štšemerov.

JYP–KalPa

Jyväskylässä pelataan elintärkeä ottelu pudotuspelitaistelun kannalta. Joukkueiden välinen piste-ero ennen illan ottelua on vain kaksi pistettä JYPin hyväksi. JYP majailee viimeisellä pudotuspelipaikalla ja KalPa on sijalla 12.

JYP tulee illan otteluun orastavassa tappioputkessa, sillä jyväskyläläisjoukkue on kärsinyt kaksi tappiota putkeen. KalPa puolestaan tulee illan otteluun 7–2-murskavoitto allaan.

Voittonsa avulla KalPa katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, mutta joukkueen päävalmentaja Sami Kapanen myönsi voitetun Jukurit-ottelun jälkeen, että JYPiä vastaan edessä on jälleen pakkovoitto.

JYPin kokoonpanoon palaavat puolustaja Mikko Mäenpää sekä hyökkääjät Jerry Turkulainen, Juha-Pekka Hytönen, Jani Tuppurainen ja Ossi Louhivaara.

Muut ottelut:

Jukurit–Sport, kokoonpanot

KooKoo–SaiPa, kokoonpanot (Malte Strömwall loukkaantuneena)

Ässät–Kärpät, kokoonpanot (Rasmus Kupari palaa)

Lukko–TPS, kokoonpanot

 

Lue myös:

    Uusimmat