Lihaskimppu siirtyy Kärppiin – kova nimilista saa jatkoa Pittsburghin hyökkääjällä

Ismo Lehkonen ei lämmennyt vertailusta Mikko Rantaseen: analyysissä KooKoon NHL-laina Kasper Björkqvist 5:01
Kasper Björkqvist tunnetaan lihaksikkaana ja vahvana pelaajana.

Jääkiekkohyökkääjä Kasper Björkqvist siirtyy Pittsburgh Penguinsin organisaatiosta Kärppiin.

Espoolaislähtöinen Björkqvist, 24, on solminut oululaisen SM-liigaseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 

Björkqvist on aiemmin pelannut SM-liigaa lainalla KooKoossa kaudella 2020–21, jolloin hän tehtaili 44 runkosarjaotteluun 26 (11+15) tehopistettä.

Björkqvist pelasi kuluneella kaudella uransa ensimmäiset kuusi NHL-ottelua Pittsburgh Penguinsissa ja teki yhden maalin, joka syntyi heti debyytissä San Jose Sharksia vastaan.

AHL:ssä Björkqvistillä on kokemusta kaudesta 2019–20 lähtien, yhteensä 65 runkosarjaottelun (10+4=14) ja kuuden pudotuspeliottelun (0+1=1) verran.

Björkqvist on ollut otsikoissa myös lihaksistaan ja kovista kuntotestituloksistaan. Kärppien urheilujohtaja Harri Aho kuvailee häntä tiedotteessa voimakkaaksi hyökkääjäksi, joka ei kaihda kaksinkamppailuja.

– Hän on hyväluonteinen joukkuepelaaja, joka tulee varmasti olemaan tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta. Upeaa, että Kasper päätti valita Kärpät, Aho luonnehtii tiedotteessa.

"Urheilullisuus ja voittamisen perinteet painoivat paljon"

Björkqvist täydentää Kärppien jo ennestään nimivahvaa rosteria, johon on hankittu muun muassa urallaan Stanley Cupin voittanutta ruotsalaispuolustaja David Rundbladia, olympiavoittajaa ja kaksinkertaista maailmanmestaria Marko AnttilaaJoonas Kemppaista, Teemu TurustaPeter Tiivolaa ja Tommi Kivistöä.

– Olen seurannut, kun Kärpät on kasannut joukkuetta ja olen todella innoissani, että pääsen osaksi sitä! Olen keskustellut valmennuksen ja seurajohdon kanssa, ja on ollut hienoa kuulla minkälaiset arvot ja tavoitteet ohjaavat joukkueen toimintaa. Urheilullisuus ja voittamisen perinteet painoivat päätöksenteossa paljon, Björkqvist sanoo.

Björkqvist on voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden Nuorissa Leijonissa vuonna 2016.

Lue myös:

    Uusimmat