NHL:ää kolunnut hyökkääjä tarttui SM-liiga-seuran haaviin – sopimus myös viime kaudella Euroopassa tehoilleelle sentterille

Kärpät on solminut sopimuksen kahden pohjoisamerikkalaishyökkääjän kanssa. Kanadalaisen Troy Bourken sopimus on yksivuotinen ja yhdysvalatalaisen Casey Wellmanin kahden vuoden mittainen.

Wellman saapuu Ouluun KHL-seura Kunlunista, jossa hän pelasi päättyneellä kaudella 31 ottelussa. Wellman keräsi runkosarjassa tehot 5+8. Aiemmilla kausilla Wellman on pelannut KHL:n lisäksi myös Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoissa.

Wellman on meritoitunut myös Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa. Miehellä on vyöllään 54 ottelua NHL:n ja 300 ottelua AHL:n runkosarjassa. Viimeksi mies esiintyi NHL-jäillä kaudella 2013-2014, kun hän pelasi Washington Capitalsissa 12 ottelua.

Kärppien päävalmentaja Lauri Mikkola kuvaa seuran tiedotteessa Wellmania luisteluvoimaiseksi, peliä tekeväksi hyökkääjäksi, jolla on hyvä laukaus.

– Caseylla on kokemusta Euroopan huippusarjoista, ja hän on myös sellainen persoona, joita me haluamme joukkueeseen. Taustatyöt on tehty huolella, ja kaikki hänestä saatu palaute on ollut positiivista.

Bourke puolestaan on pelannut kaksi edellistä kauttaan Saksan DEL-liigassa. Päättyneellä kaudella Schwenniger Wild Wingsin joukkueessa 36 ottelua tuottivat miehelle 15+19 tehopistettä. Aiemmin urallaan Bourke on tahkonnut 237 AHL-ottelua.

– Troy on luisteluvoimainen, hyvä kahden suunnan sentteri. Hän pystyy pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa. Luotettava pelaaja, jonka voi laittaa jäälle kriittisillä hetkillä. Hän tuo varmasti rosteriin sellaista syvyyttä, että useampi sylinteri pystyy tuloksentekoon, mutta myös tiukkaan puolustamiseen, Mikkola sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat