Suomalaishyökkääjä pääsi ensimmäistä kertaa NHL-jäälle – viimeisteli heti maalin hullussa ottelussa

Pittsburgh Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasper Björkqvist viimeisteli uransa ensimmäisen NHL-maalin ottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Björkqvist pelaa paraikaa käynnissä olevassa ottelussa debyyttiään NHL:ssä. Björkqvist on tällä kaudella aiemmin pelannut 17 AHL-ottelua tehoin 2+1. Pittsburghin ja San Josen välisessä ottelussa on käynnissä todelliset maalijuhlat, sillä peli oli avauserän jälkeen 6-1-lukemissa Pittsburghille.

Pittsburgh aloitti ottelun räväkästi ja se johti peliä vain kuuden minuutin pelin jälkeen 4-0. Björkqvist viimeisteli joukkueensa viidennen osuman erän loppupuoliskolla. Peli päättyi lopulta Pittsburghin 8-5-voittoon.

24-vuotias suomalaishyökkääjä voitti kaudella 2015-2016 MM-kultaa Nuorissa Leijonissa. Hänet nähtiin viime kaudella KooKoon riveissä lainalla. 44 ottelussa syntyi tehopisteet 11+15.