Nuorten kultaleijonien takia lähtöpassit saanut hyökkääjä siirtyy HIFK:hon – "Me tiedämme, mitä häneltä saamme"

Jääkiekon SM-liigaseura Oulun Kärpissä puolitoista viime kautta pelannut Jasse Ikonen siirtyy HIFK:hon loppukauden kattavalla sopimuksella.

Hyökkääjäpelaaja Ikonen, 28, joutui sivuun sarjakärki Kärpistä sen jälkeen, kun nuorten MM-kultaa voittaneet Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari olivat palaamassa joukkueen vahvuuteen.

– Nuorten maailmanmestarit liittyvät joukkueeseen ensi viikolla, joten valitettavasti meillä ei ole enää tarjota Jasselle riittävää roolia kokoonpanossa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho perusteli eilen sunnuntaina seuran tiedotteessa.

Ikonen on aiemmin pelannut kolme ja puoli kautta HIFK:ssa kausilla 2013–2017. Helsinkiläisseura on tällä hetkellä SM-liigassa kahdeksantena.

– Jasse on tuttu mies IFK:lle ja hän halusi palata tänne. Me tiedämme, mitä häneltä saamme ja se on tasapainoista ja luotettavaa peliä illasta toiseen. Oli hienoa nähdä heti maanantaiaamuna, miten täynnä intoa Jasse on päästessään takaisin IFK:hon, seuran urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi tiedotteessa.

– Jasse pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Hyökkääjän hankinta tuli nyt ajankohtaiseksi, koska Thomas Nykopp ja Teemu Tallberg ovat pitkään sivussa.

Ikonen on pelannut liigaurallaan kaikkiaan 375 runkosarjaottelua tehoin 63+63=126. Pudotuspeleissä hän on summannut 50 otteluun pisteet 8+8=16. 

Lue myös:

    Uusimmat