Mainos

Liettuassa pumpattiin turmatankkerin öljyä

Liettuan edustalla karille ajaneen tankkerin säiliöiden osittainen tyhjentäminen on alkanut lupaavasti. Tankkerista saatiin pumpattua noin 1600 tonnia öljyä toiseen alukseen, kertovat viranomaiset.

Turmalaiva aiotaan hinata Klaipedan satamaan, kun se on tarpeeksi kevyt. Aluksessa on 50 000 tonnia öljyä.

Panaman mukavuuslipun alla seilannut Princess Pia ajoi keskiviikkona karille Klaipedan edustalla. Öljyä ei ainakaan toistaiseksi ole päässyt mereen, vaikka aluksen toisessa suojakuoressa on murtumia. Viranomaiset ovat kuitenkin valmiustilassa siltä varalta, että öljyä alkaisi vuotaa. Aluksen ympärille on asetettu öljypuomeja.

Uutistoimisto BNS:n mukaan argentiinalaisomisteinen Princess Pia on yksirunkoinen kuten Espanjan edustalla uponnut Prestige, josta on valunut mereen kymmeniätuhansia tonneja öljyä. BNS:n mukaan vuonna 1979 rakennetussa aluksessa on kuitenkin kaksi pohjaa.

Liettua on nimittänyt erityiskomission selvittämään Princess Pian karille ajon syitä. BNS:n mukaan Liettua ilmoitti jo joulukuun alussa kannattavansa Viron esitystä, että yksirunkoiset tankkerit kiellettäisiin Itämerellä. Myös Euroopan unioni pyrkii rajoittamaan vaarallisiksi luokiteltavien säiliöalusten liikennöintiä alueellaan.

(MTV3-STT-DPA-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.