Mainos

Liettualainen Lukocius voittoon Jorma Panula-kilvassa

Varsinaiseen kilpailuun valittiin karsinnan jälkeen 20 kilpailijaa, joista puolet karsiutui ensimmäisissä alkuerissä.

Liettuan Vytautas Lukocius on voittanut päättyneen kansainvälisen Jorma Panula -kapellimestarikilpailun Toiseksi sijoittui Ranskan Sylvain Gasancon ja kolmanneksi Suomen Petri Komulainen. Finaali käytiin Vaasan kaupungintalolla tänään

Lukocius sai palkinnoksi 9000 euroa, Gasancon 7000 euroa ja Komulainen 3000 euroa. Lisäksi tuomaristo palkitsi finaalista pudonneet saksalaisen Ivo Hentschelin ja norjalaisen Morten Wensbergin Fageruddin tulkinnasta kummankin 1000 euron palkinnolla.

Varsinaiseen kilpailuun valittiin karsinnan jälkeen 20 kilpailijaa, joista puolet karsiutui ensimmäisissä alkuerissä tiistaina. Toiset alkukarsinnat pidettiin keskiviikkona, ja niiden tuloksena eiliseen semifinaaliin selvitti tiensä kuusi kilpailijaa. Finaalissa oli sitten mukana enää kolme kapellimestaria.

Tänään finaalissa kuultiin Johannes Brahmsin, Gustav Mahlerin, Jean Sibeliuksen ja Pjotr Tshaikovskin musiikkia. Solisteina lauloivat mezzosopraano Lilli Paasikivi ja tenori Raimo Sirkiä. Orkestereina toimivat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia.

Ensimmäinen Jorma Panula -kilpailu pidettiin vuonna 1999, ja sen voitti virolainen Olari Elts. Vuonna 2003 voittajaksi taituroi suomalainen Eva Ollikainen.

Kilpailun osanottajien ikäraja on 40 vuotta, ja heidän on oltava Euroopan unionin tai Pohjoismaiden kansalaisia.

Seitsenjäsenisen tuomariston puheenjohtajana toimi akateemikko Jorma Panula. Hänen lisäkseen tuomaristoon kuuluivat kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari Tuomas Hannikainen, kapellimestari Giordano Bellincampi Italiasta, kapellimestari Moshe Atzmon Israelista sekä muusikkoedustajina Mailis Ben Romdhane Jyväskylä Sinfoniasta ja Maano Männi Vaasan kaupunginorkesterista.

Kilpailun järjestäjänä ja rahoittajana toimii Viljo ja Maire Vuorion säätiö yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa. Säätiön tarkoituksena on järjestää musiikkikilpailuja ja konsertteja, edistää klassisen musiikin harrastusta ja kehittää sen toimintaedellytyksiä Vaasassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.