Mainos

Liedon ryöstö- ja talousrikosvyyhdissä sata epäiltyä

Poliisin viime syksynä estämä Liedon raharyöstö paisui mammuttimaiseksi tutkinnaksi. Rikosylikomisario Teijo Ristolan mukaan vyyhdissä on noin sata epäiltyä. Juttuun nivoutuu helmikuussa 2007 tehty Suomen pankin ryöstö, Liedon arvokuljetusryöstön yritys syksyllä 2007 sekä talousrikoksia Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

- Tämä on pikemminkin ollut verkosto. Ei tässä ole varsinaista ylämiestä lainkaan, keskusrikospoliisin Ristola kertoi poliisi- ja vakuutusalan seminaarissa Turussa. - Meillä on jutun päätekijät kiinni.

Ristola kuvaa rikoksia ammattimaisesti suunnitelluiksi. Suomen pankin ryöstössä oli esimerkiksi oli hankittu apuri rahankuljetusyhtiön sisältä. Tarkoituksena oli hankkia tietoa kuljetuksista. Lisäksi ryöstäjät olivat suunnitelleet logistiikan ja hankkineet tarvittavat työkalut.

Suomen pankin ryöstön saalis oli noin miljoona euroa.

Liedon ryöstöyrityksessä poliisi oli kuitenkin parikin askelta ryöstäjiä edellä. Epäillyt olivat seurannassa jo harjoitusvaiheessa ja poliisi oli selvillä epäiltyjen aikeista. Lopulta miehet otettiin kiinni Liedosta ennen kuin he ehtivät iskeä.

- Tekijät kiittelivät meitä siitä, että kiinniotoissa käytettiin riittävästi voimaa, Ristola sanoi. Liedossa oli kiinnioton aikaan satakunta poliisia.

Ristolan mukaan järjestäytyneessä rikollisuudessa on selviä merkkejä siitä, että talousrikollisuus houkuttelee kovia tekijöitä. Liedon ryöstöhaarassa on kolmisenkymmentä epäiltyä, mutta talousrikoksissa seitsemisenkymmentä.

- On mahdollista että epäillyt ovat tehneet näitä ryöstöjä paljon enemmän. Talousrikoksia tarvitaan muun muassa saaliiden rahanpesuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.