Liechtenstein-luotsi näkee Suomen nousussa yhtäläisyyttä Islannin jalkapalloihmeeseen: "Eivät yritä pelata kuin Espanja tai Saksa"

Voiko Huuhkajat hävitä Liechtensteinille? Nyt otetaan kiinni jalkapallohistorian tulevaan merkkiotteluun 6:21
Videolla MTV Uutiset Live ennakoi Huuhkajien ottelua Liechtensteinia vastaan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaottelussa kohtaava Liechtenstein tietää, kuinka kova iltapuhde Helsingin Töölön stadionilla perjantaina odottaa. Ja suomalaispanos eli EM-lopputurnauspaikka on sekin hyvin tiedossa.

–  Hienoa olla täällä. Tärkeä peli, ja tiedämme Suomen tilanteen. Suomi on pelannut erittäin hyvin ja ansaitsee olla tässä tilanteessa. Me yritämme pelata mahdollisimman hyvin, keskittyä omaan tekemiseen, ja ottaa taas askeleen eteenpäin joukkueena, Liechtensteinin islantilainen päävalmentaja Helgi Kolvidsson toteaa.

Suomea vastaan maiden väliset kaikki neljä aiempaa kohtaamista pelannut kapteeni Martin Büchel odottaa "erittäin vaikeaa peliä". Totuttelemista on myös Töölön stadionin tekonurmeen, johon Liechtenstein pääsi tutustumaan torstain treeneissä.

–  Nopea kenttä, erittäin nopea ottelu on luvassa. Suomi on tottunut pelaamaan tekonurmella enemmän kuin me, mutta en usko kentästä tulevan meille mikään äärimmäinen ongelma, Suomen jo MM-karsinnoissa vuonna 2009 kahdesti kohdannut 32-vuotias keskikenttämies sanoo.

–  Odotamme hyvää tunnelmaa loppuunmyydyllä stadionilla ja sitä euforiaa (Suomen hakiessa lopputurnauspaikan varmistavaa voittoa). Meille se ei toki muuta mitään, että Suomi pelaa pääsystä lopputurnaukseen. Olemme parantaneet peliämme keväästä, ja kuten valmentaja sanoi, haemme jälleen askelta eteenpäin. Otimme nyt syksyllä tasapelit Kreikkaa ja Armeniaa vastaan, katsotaan jos näistä viimeisistäkin karsinnan peleistä tulisi piste. Tai vaikka kolme.

Kurinalaista kuin Islannilla

Liechtensteinin päävalmentajaksi vuoden alussa astuneelle Kolvidssonille Suomi on tuttu paitsi kesäkuisesta 0–2-kotitappiosta, myös ajalta Islannin maajoukkueen apuvalmentajana. Kolvidsson näkee Suomen nousussa yhtäläisyyttä Islannin "jalkapalloihmeeseen".

–  Suomikin on kurinalainen, aito joukkue joka pelaa omilla vahvuuksillaan eikä yritä pelata kuin Espanja tai Saksa. Panostaa vahvuuksiinsa ja ottaa niistä kaiken irti. Islanninkin pelaamista oli yksinkertaista analysoida, mutta paljon vaikeampaa oli pelata sitä vastaan, Kolvidsson vertailee.

–  Suomella on erinomainen puolustus, yksi Bundesliigan parhaista maalivahdeista ja hyökkääjä, joka tekee maaleja Valioliigassa. Suomen heikkoudet? Vaikea sanoa, mutta jos heillä ei ole jossain tilanteessa varovaisuutta tai huolellisuutta, siihen meidän pitää iskeä. Mutta ei meille varmasti mitään tuhatta maalipaikkaa ole luvassa, päävalmentaja päätti.

Lue myös:

    Uusimmat