Belgian medialla vanhentunutta tietoa Huuhkajista – espanjalaisluotsi hymyili kysymykselle ja kertoi syyt Suomen menestykseen: "Se olisi heille ansaittu saavutus"

Roberto Martínez kehui Suomea ja kertoi belgialaismedialle, miksi Markku Kanervan ryhmä on mukana EM-karkeloissa taistelemassa jatkopaikasta.

Espanjalaisluotsille esitetty kysymys Suomen maajoukkueesta sisälsi vanhaa tietoa, sillä kysyjä oletti Huuhkajien pelaavan aina 4–4–2-ryhmityksellä.

Suomi ei ole pelannut EM-kisoissa Venäjä-pelin sekavaa loppua lukuun ottamatta mainitulla ryhmityksellä, eikä se pelannut niin ennen turnausta valmistavissa otteluissaankaan. Markku Kanerva on ajanut jo pidemmän aikaa sisään nykyään suosimaansa 3–5–2-ryhmitystä, joka tosin Belgiaa vastaan nähtäneen enemmän muodossa 5–3–2.

Martínez ei korjannut kysyjää, mutta paljasti vastauksessaan tietävänsä erinomaisen hyvin Suomen ryhmityksen niin kuin pelitavankin.

– Pelijärjestelmä ei ole se, mihin meidän pitää keskittyä. Me olemme tottuneet siihen, että meidän on mukauduttava tilanteeseen. Tällä joukkueella on erittäin selkeä pelitapa ja se on pelannut samalla tavalla jo vuosia. Roolit joukkueessa ovat sellaisia, joista meidän on syytä olla tietoisia, Martínez aloitti.

– Kaksi hyökkääjää antaa heille laatua keskikaistalle, ja wingbackien saapumisen myötä tämä joukkue puolustaa erittäin hyvin ja organisoidusti. Se pystyy myös luomaan erittäin selkeällä kaavalla ja nopeasti maalintekopaikkoja, entinen Everton-luotsi valisti.

Martínez huomautti Suomen päästäneen kahdessa edellisessä EM-kisaottelussaan vain yhden maalin ja kertoi Kanervan ryhmän marraskuisesta maaotteluvoitosta Ranskaa vastaan.

– Suomi pisti myös Italian EM-karsinnoissa erittäin ahtaalle, Martínez lisäsi.

– Jos pystymme tekemään parhaamme, voimme pärjätä hyvin Suomea vastaan, mutta näissä EM-kisoissa on nähty, että voittaminen on vaikeaa, jos ei pysty sataprosenttiseen suoritukseen.

Martínez saattoi viitata edellisellä Unkarin 1–1-tasapeliin Ranskaa vastaan ja Skotlannin ja Englannin välisen ottelun 0–0-tulokseen.

Martínez huomautti, että Suomen joukkue on pelannut pitkään yhdessä, ja että pelaajat tuntevat toisensa erinomaisesti sekä tiesi, että Markku Kanerva on valmentanut maajoukkuetta jo pidemmän aikaa.

– En usko, että he muuttavat pelaamistaan hirveästi. He ovat toki hieman muokkautumiskykyisiä taktisesti, mutta roolit joukkueessa ovat erittäin selkeät.

– Tuskin he tekevät mitään, mikä yllättäisi meidät, mutta he ovat erittäin kovia kilpailijoita. He yrittävät kaikkensa päästääkseen jatkoon seuraavalle kierrokselle, ja se olisi heille ansaittu saavutus.

Belgia on jo varmistanut paikkansa EM-kisojen jatkopeleissä, mutta tarvitsee lohkovoiton varmistamiseksi todennäköisesti pisteen Suomea vastaan.

Suomelle piste tarkoittaisi Tanska–Venäjä-pelin tuloksesta riippumatta todennäköistä jatkopaikkaa. Myös vähämaalinen tappio voi viedä Huuhkajat 16:n joukkoon, mutta sillä tuloksella joukkueen pitää saada apuja Kööpenhaminasta niin kuin muiden lohkojen tuloksista.

Suomen ja Belgian välinen ottelu pelataan maanantai-iltana Pietarissa kello 22 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat