Lidlin tuotepakkauksen tekstille irvaillaan joukolla – kauppaketju paljastaa, mistä on oikein kyse: "Aihe on herättänyt hilpeyttä myös meillä sisäisesti"

Lidl saapui Suomeen vuonna 2002 – Muistatko vielä, millaisen vastaanoton Saksasta rantautunut kauppaketju sai? 2:58
Muistatko vielä, millaisen vastaanoton Lidl sai saapuessa Suomeen? Katso video ja verestä muistoja!

Kahvinkeittimiin sopiva silmänympärysvoide on kirvoittanut runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Lidl paljastaa, että kyseessä on yrityksessäkin hilpeyttä herättänyt käännöskukkanen.

Miia Kivi osti Lidlistä ihonhoitotuotteen, jonka käyttötarkoitus on vähintään hämmentävä. Cien 4D Hyaluron -silmänympärysvoiteen kerrotaan kosteuttavan ja pehmentävän ihoa sekä tasoittavan ryppyjä ja juonteita, mutta myös sopivan "kaikkiin kahvinkeittimiin".  Sama todetaan ruotsinkielisissä ohjeissa.

– Nauruun repesin luettuani käyttöohjeet, Kivi sanoo.

Hän ei ole ainut, joka on asialle hörähtänyt. Kivi jakoi kuvan silmänympärysvoiteen pakkauksesta suosittussa Facebook-ryhmässä, jossa se on kerännyt tätä kirjoittaessa yli 12 000 hilpeää reaktiota. Kommenttikentässä muutkin tuotetta ostaneet kertovat huomanneensa eriskummallisen käyttötarkoituksen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Mikä on oudon "2-in-1-voiteen" tarkoitus?

Kivi kertoo, ettei ole vielä kokeillut testata silmänympärysvoidetta ohjeiden mukaan kahvinkeittimeensä. Niinpä hän päätyi levittämään voidetta vain silmänympärysiholle.

– En keksinyt, millä tavalla tai mihin kohtaan kahvinkeitintä voide pitäisi taputella hellävaroen.

Sosiaalisessa mediassa on vitsikkäästi epäilty, että voide estää kahvinkeittimen ryppyilemisen ja saa kahvinkeiton sujumaan kuin rasvattu. Toiset ovat veistelleet, että naisia esineellistetään kodinkoneiksi.

Käännöskukkanen on naurattanut myös Lidlissä

Markkinoille ei kuitenkaan ole vielä tullut tuotetta, joka sopisi sekä silmänympärysiholle että kahvikeittimille. Lidlin viestinnästä kerrotaan, että kyseessä on käännöskukkanen ja että asia on yrityksen tiedossa.

– Tavarantoimittajan toimittaessa tuotetta useisiin maihin useilla eri kielillä voi pakkausteksteihin joskus päätyä harmittomia kömmähdyksiä. Tämän tuotteen kohdalla aihe on herättänyt hilpeyttä myös meillä sisäisesti, viestintäasiantuntija Sanna Mämmi kertoo.

Käännöskukkasen käyttöohjeissaan sisältävät silmänympärysvoiteet tullaan poistamaan hyllyistä, ja ne korvataan tuotteilla, joissa on oikea teksti.

Pakkauksessa tulisi lukea: sopii myös piilolinssien käyttäjille.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat