Mainos

Libyalaistaistelija: "Minä tapoin Gaddafin"

Eräästä Libyan vallankumoustaistelijasta on päätynyt julkisuuteen kuohuttava video. Siinä eräs nuori sotilas kerskuu olevansa maan entisen diktaattorin Muammar Gaddafin surmaaja, kirjoittaa Daily Mailverkkosivuillaan.

Videolla esiintyvää nuorta miestä ei ole lehden mukaan vielä tunnistettu. Mies kuitenkin kertoo videolla tappaneensa Gaddafin, koska "ei kestänyt ajatusta, että olisi antanut hänen elää".

– Saimme hänet kiinni. Osuin häntä kasvoihin. Jotkut taistelijat halusivat viedä hänet pois ja silloin ammuin häntä kahdesti: kasvoihin ja rintaan, hän kertoo.

Todistaakseen videon aitoutta taistelija näyttää kuvassa Gaddafin veristä paitaa ja heiluttelee kultasormusta, jonka hän väittää ottaneensa kuolleen diktaattorin sormesta.

Libyan väliaikaishallinnon ministeri Mahmoud Jibril sanoi aiemmin, että hän toivoisi vihatun itsevaltiaan olevan vielä elossa oikeudenkäyntiä varten.

"Maine on tahraantunut"

Ison-Britannian puolustusministeri Philip Hammondin mukaan väliaikaishallinnon maine on tahraantunut, koska diktaattori kuoli vangitsijoidensa käsissä.

Gaddafin viimeisistä hetkistä on levinnyt ympäri maailmaa kännyköillä kuvattuja videoita, joissa diktaattori on haavoittunut ja verta vuotava.

Lehden mukaan videoista voi päätellä, ettei Libyan entinen johtaja kuollut ristitulessa matkalla sairaalaan, kuten väliaikaishallinto ensin väitti.

Valiokunta tutkii kuoleman

Muun muassa YK ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty ovat vaatineet tutkimuksia Gaddafin kuolemasta.

Väliaikaishallinnon taistelijoiden komentaja Omran al-Oweib ehti jo myöntää, että asiat "riistäytyivät käsistä", kun nuoret sotilaat saivat Gaddafin kiinni.

Väliaikaishallinnonjohtaja Mustafa Abdul-Jalil kertoi lehdistötilaisuudessa Benghazissa, että hallinto on muodostanut valiokunnan tutkimaan Gaddafin kuolemaa. Hän ei kuitenkaan usko entisen johtajan kuolleen väliaikaishallinnon sotilaan ampumaan luotiin.

– Kaikki libyalaiset halusivat asettaa hänet syytteeseen siitä, mitä hän teki heille, teloituksista, vangitsemisista, korruptiosta, rahojen tuhlaamisesta. Ne, jotka halusivat tappaa hänet ovat niitä, jotka olivat aktiivisesti tekemisissä hänen kanssaan, Abdul-Jalil jyrisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.