Mainos

Libya kiisti osallisuutensa Lockerbien lentoturmaan

Libyan pääministeri Shokri Ghanem on kiistänyt maansa osallisuuden Lockerbien pommi-iskuun. Hänen mukaansa Libya suostui maksamaan turman uhrien omaisille vain ostaakseen rauhan.

Lockerbien pommi-iskussa kuoli 270 ihmistä -Pääsimme sopimukseen, jolla mielestäni ostimme rauhan, Ghanem sanoo BBC:n radiohaastattelussa.

Libyan viranomaiset ovat viime aikoina kommentoineet syyllisyyttään Lontoossa vieraillutta Ghanemia sovittelevampaan sävyyn. Libya suostui viime vuonna maksamaan 2,7 miljardia dollaria korvauksena Lockerbien pommin uhrien omaisille. Sopimuksen jälkeen YK:n turvallisuusneuvosto suostui lopettamaan Libyan talouspakotteet.

Yhdysvallat ja Britannia ovat syyttäneet Libyaa iskun suunnittelusta. Suuri osa skotlantilaisen Lockerbien kylän yläpuolella vuonna 1988 räjähtäneen koneen matkustajista oli brittejä tai amerikkalaisia.

Yhdysvallat vaatikin pääministeri Ghanemia perumaan heti puheensa. Valkoisen talon edustaja myös ilmoitti, että Yhdysvallat lykkää toistaiseksi Libyaa koskevien matkustusrajoitusten purkamista.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.