Mainos

Liberian hallitus ja sissit syyttelevät toisiaan taistelujen jatkumisesta

Liberian hallitus ja sissit syyttävät toisiaan uusien taistelujen puhkeamisesta. Samaan aikaan tuhannet siviilit jatkoivat pakoaan taisteluiden tieltä Monrovian eteläpuolella.

Viime viikolla solmittu rauhansopimus päätti virallisesti Liberian sisällissodan. Hallituksen joukkojen ja sissien mukaan taisteluja on kuitenkin edelleen käyty paikoin pääkaupungin ulkopuolella, ja yleinen turvattomuus on myös avustustyöntekijöille yhä ongelma.

YK:n edustaja Ross Mountain kertoi, että arviolta 10 000 ihmistä oli liikkeellä sen jälkeen kun Harbelin kaupungin eteläpuolelta oli kantautunut tietoja uusista kahakoista. Mountainin mukaan taisteluissa on ilmeisesti osallisena maan toiseksi suurin sissiryhmä Model.

Liberian puolustusministeri Daniel Chea syytti puolestaan suurinta eli Lurd-sissiryhmää hyökkäyksestä hallituksen asemiin maan keskiosassa sijaitsevan Gbarngan kaupungin lähellä. Sissien kerrottiin käyttävän hyökkäyksessä niin tykistöä kuin kranaatinheittimiäkin.

Lurdin edustaja puolestaan sanoi hallituksen joukkojen hyökänneen sissien asemiin Gbarngan lähellä neljän viime päivän aikana. -Me puolustamme asemiamme. Meillä ei ole aikeita tuhota rauhanprosessia, hän vakuutti.

Yhdysvaltain joukkojen helikopterit valmistautuivat tänään auttamaan länsiafrikkalaisia rauhanturvajoukkoja siirtymään sissien hallussa oleville alueille rauhansopimuksen mukaisesti. Amerikkalaishelikoptereiden oli määrä tehdä tiedustelulentoja Monrovian ja Buchananin välillä alueella, joka on Model-ryhmän hallussa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.