Mainos

Libanonista ammuttiin raketti Israeliin

Hizbollah-sissit ampuivat Katjusha-raketin Libanonista Israeliin viime yönä, kertovat Israelin turvallisuusviranomaiset. YK:n edustaja eteläisessä Libanonissa sanoo kuitenkin, ettei YK:lla ole mitään tietoa raketti-iskusta.

Israelin turvallisuuslähteiden mukaan ohjusisku ei vaatinut ihmisuhreja. Israelin armeijan edustaja vahvisti, että Libanonista on ammuttu jonkinlaisia ammuksia israelilaiseen Kiryat Shmonan kaupunkiin.

- Israelilaiset voivat sanoa mitä tahansa, mutta meillä ei ole mitään vahvistusta tai tietoa tällaisesta välikohtauksesta. Tutkimme edelleen asiaa, sanoi YK:n edustaja Timor Göksel uutistoimisto DPA:lle.

Israelin ja libanonilaisten Hixbollah-sissien välillä käytiin viikonloppuna tulitaisteluita. Hizbollah tulitti lauantaina Israelia. Sissit ilmoittivat painostavansa tulituksella pääministeri Ariel Sharonia lopettamaan toimet palestiinalaisia vastaan. Israel vastasi tulitukseen ilma-iskuilla.

Mikäli tieto hyökkäyksestä osoittautuu oikeaksi, kyseessä oli ensimmäinen raketti-isku Libanonista käsin sen jälkeen kun Israelin armeija vetäytyi Etelä-Libanonista toukokuussa 2000. Vetäytyminen päätti 22 vuotta kestäneen miehityksen.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.