Intia järkyttyi lastenkodin hirmuteoista: Henkilökunta ja vieraat raiskasivat jopa 7-vuotiaita – tytöt huumattiin hiljaisiksi

Intian Biharin osavaltion Muzaffarpurin lastenkodista on pelastettu kymmeniä tyttöjä, jotka ovat väitetysti joutuneet jatkuvien raiskausten uhreiksi. Aiheesta ovat uutisoineet muun muassa Reuters, Times of India, Hindustan Times ja India Today. Hindustan Timesin mukaan lastenkodissa raiskattiin viime vuonna 29 tyttöä.

Biharin naisasiainkomission jäsenet ovat jakaneet hirvittäviä tarinoita tavattuaan valtion rahoilla toimineen Muzaffarpurin lastenkodista pelastettuja tyttöjä.

Komission mukaan tyttöjä huumattiin, jotta heidät saatiin hiljaisiksi raiskausten ajaksi. Raiskaajiin kuuluivat lastenkodin henkilökuntaa ja vierailijoita. India Todayn mukaan jotkut raiskatuista olivat vasta 7-vuotiaita.

Jos tytöt vastustelivat, heidät riisuttiin, hakattiin ja heitä poltettiin tupakoilla. Näännytys oli myös yksi alistuksen keinoista.

Itsemurhakaan ei pelastanut tyttöä

Yksi tytöistä oli kapinoinut alistajiaan vastaan, joten hänet oltiin komission mukaan tapettu.

– Suurin osa tytöistä on jo paremmassa kunnossa, mutta muistot fyysisestä ja psyykkisestä hyväksikäytöstä eivät pyyhkiydy hetkessä pois, komission puheenjohtaja Dilmani Mishra kommentoi Hindustan Timesille.

Mishran mukaan yksi tytöistä oli yrittänyt tehdä itsemurhaa särkyneen ikkunan lasilla, mutta hänen haavansa oltiin parannettu ja hän oli säilynyt hengissä.

Komission toisen edustajan mukaan tytöt eivät pystyneet puhumaan ongelmistaan suojakodissa vierailleille lasten hyvinvoinnin komitealle, koska henkilökuntaa oli aina paikalle.

– Kellään ei ollut rohkeutta sanoa mitään.

Omistajalle syytteet

Mediatiedot tyttöjen määrästä vaihtelevat: joidenkin lähteiden mukaan noin 30 tyttöä oltiin pelastettu lastenkodista, toisten lähteiden mukaan taas lähemmäs 40.

Jokaista tyttöä ei oltu ilmeisesti raiskattu, mutta kaikki lähteet puhuvat yli 20 tytön raiskauksesta.

Tapaus paljastui, kun Biharin lastenkoteja alettiin tarkistaa. Muzaffarpurin lastenkoti on ollut suljettuna siitä lähtien, kun poliisi pelasti tytöt, eli noin kuukauden.

Poliisi on nostanut syytteet lastenkodin omistajaa sekä erinäisiä lastensuojeluun liittyviä viranomaisia vastaan. Yhteensä kymmenen henkilöä on saanut syytteen.

Nuorimmat tytöistä 7-vuotiaita

Reutersin mukaan useat järjestöt kampanjoivat tyttöjen hyväksikäyttöä vastaan Intiassa.

Raivoa on lisännyt tällä viikolla tapahtunut raiskaus toisessa Biharissa sijaitsevassa lastenkodissa, Seva Sankal Samitissa. 

Pelastakaa Intian lapset -järjestön puheenjohtaja Prabhat Kumarin mukaan hyväksikäytöt ovat jatkuva ongelma Intiassa.

Intiassa astui tänä vuonna voimaan kuolemanrangaistus alle 12-vuotiaiden tyttöjen raiskaamiselle ja vankeusrangaistukset kovenivat vanhempien tyttöjen raiskaamisesta.

Arvio: 230 000 lasta asuu lastenkodeissa

Intian hallituksen tietojen mukaan vuonna 2016 yli sata naista raiskattiin maassa päivittäin.

Lastenkodeissa raiskaukset ovat yleisiä. Pelkästään orvot eivät näihin koteihin joudu, vaan myös lapset, joiden vanhemmilla ei ole varaa heidän ruokkimiseensa ja vaatettamiseensa.

Hallituksen arvion mukaan lastenkoteja on noin 7300 ja niissä asuu noin 230 000 lasta.

Lue myös:

    Uusimmat