Mainos

Maailman vanhimmassa bordellissa asuu myös vauvoja ja lapsia – moni 900 tytöstä ei tunne muuta kotia

Maailman vanhin ammatti koko maailmassa ja maailman vanhin bordelli Tangailissa, Bangladeshissa. Osa siellä olevista naisista ei tiedä muusta elämästä; he ovat syntyneet ja kasvaneet punaisten valojen loisteessa.

Bangladesh on yksi harvoista muslimimaista, missä prostituutio on sallittua. Siellä oleva Kandaparan bordelli on ollut olemassa jo 200 vuoden ajan.

Vuonna 2014 kaikki naiset kuitenkin häädettiin Kandaparasta, mutta naiset eivät tienneet, mihin muualle olisivat menneet. Bordelli oli ollut heidän kotinsa. Se pystytettiin uudelleen, nyt seinien sisälle. 

Aiheesta kirjoittavan The Independentin mukaan haavoittuvaisimpia ovat nuoret, 12-14 -vuotiaat tytöt, jotka vasta tulevat bordelliin. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan bordellissa arvioidaan olevan vajaat tuhat seksityöläistä. Halvimmillaan he joutuvat myymään palvelujaan muutamalla kymmenellä sentillä.  

Laillinen ikä prostituutiolle on Bangladeshissa 18 vuotta, mutta lakia ei noudateta.

"Rape them to break them"

Bangladeshia ympäröivässä Intiassa seksiorjuus on myös laillista. 

Intiassa Mumbain bordelleja 11 vuoden ajan kuvannut, palkittu valokuvaaja Hazel Thompson kertoo, että bordelleissa varttuneet lapset saattoivat nukkua sänkyjen alla vielä senkin jälkeen, kun heidät oli pelastettu. Koska se oli heidän oppimansa tapa. 

Äidit tapasivat asiakkaita yhdessä pienessä huoneessa, joka oli samalla lasten makuuhuone.

– Naiset kertoivat minulle, kuinka heitä on aluksi pidetty häkeissä. Heitä pidetään kuin orjia, kunnes he murtuvat. Eivätkä enää uskalla paeta, Thompson kertoo The Guardianille.

Thompsonin mukaan naiset eivät tullessaan bordelliin tienneet, onko yö vai päivä. Heidät vietiin häkeistä vain syömään tai seksistä maksavan asiakkaan luokse. Thompson on kirjoittanut 11 vuoden kokemuksistaan kirjan Taken.

Yksi kirjan innoisttajista on Guddi-niminen tyttö, joka jäi vahvasti Thompsonin mieleen. Guddin äidin ystävä lupasi silloin 11-vuotiaalle Guddille ”hyvin palkatun työn Mumbaissa”. Totuus oli toinen. Guddi raiskattiin heti niin pahasti, että hän oli kolme kuukautta sairaalassa.

– He raiskaavat naiset, jotta saavat heidät murrettua. Rape them to break them, Thompson toistaa.

– Vuosien ajan tuhannet miehet tulevat Kamathipuraan (bordellialue Mumbaissa) hakemaan nautintoa. Mutta naisille tämä ei ole nautintoa. Menisivätkö miehet sinne, jos todella tietäisivät, kuinka naiset on myyty sinne? Kuinka näitä naisia, seksiorjia, pahoinpidellään ja raiskataan?

 Jopa 40 prosentilla HIV

Valokuvaaja Helen Rimell puolestaan kiersi bordelleja Mumbaissa, Intiassa. Siellä on noin 100 000 seksityöntekijää, joista suurin osa ei tee työtään vapaaehtoisesti.

– Elämä bordellialueella on käsittämättömän vaikeaa: köyhyyttä, huume- ja alkoholiongelmia, uhkapelaamista ja väkivaltaa. Niitä on päivittäin. On arvioitu, että 40 prosentilla seksityöntekijöistä on HIV.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.