Mainos

Brittilehdet: Mies piti vuosia vaimoaan orjana

Lontoossa asuva pakistanilainen mies kohteli vaimoaan orjan tavoin Isossa-Britanniassa. Häntä vastaan on nostettu nyt syytteet vapauden riistosta.

Tapauksesta uutisoi DailyMail ja The Independent. Kyseessä on medioiden mukaan Iso-Britannian ensimmäisiä oikeudenkäyntejä, missä mahdollisesti tulee tuomio orjuuttamisesta miehen ja vaimon kesken.

34-vuotiaalle miehelle julistetaan tuomio myöhemmin tässä kuussa. Safraz Ahmed nai pakistanilaisen naisen järjestetyn avioliiton kautta jo vuonna 2006. Nainen kuitenkin muutti Iso-Britanniaan aviomiehensä luokse vasta vuonna 2012. Naisen isä oli pyytänyt, että nainen saisi suorittaa opiskelunsa loppuun kotimaassa.

Kun nainen muutti Charltoniin miehensä ja anoppinsa luokse, niin hänelle selvisi nopeasti, että normaali elämä oli häneltä kaukana. Hänen piti suorittaa lukemattomia kotitöitä aina aamuviidestä puoleenyöhön asti ja aviomies myös hakkasi häntä pahoin.

Lisäksi hänet pakotettiin peseytymään puutarhassa, eikä hän saanut käydä talon ulkopuolella. Myös hänen kännykkänsä takavarikoitiin. Häntä uhattiin raiskauksella jos hän lähtisi talosta.

– He sanoivat, että valkoiset, mustat miehet raiskaisivat minut, kidnappaisivat minut tai murhaisivat minut, DailyMailin raportissa kerrotaan naisen sanoneen.

Miehen mukaan vaimon läsnäolon tarkoitus oli tehdä vain hänen omat vanhempansa onnelliseksi. Kun vanhemmat tulivat kylään nainen pakotettiin olemaan heidän palvelijansa. Hän joutui muun muassa kantamaan aviomiehensä sisaren laukkuja, tarjoilemaan ja tekemään näille ruokaa ja hoitamaan vauvaa.

Naisen orjuuttaminen paljastui, kun naapurit tulivat epäluuloisiksi vuonna 2014. Silloin nainen oli paennut aviomiehensä pahoinpitelyä kadulle ja ikkunasta ulos katsellut naapuri oli nähnyt verta vuotavan naisen raahattavan takaisin sisälle.

Poliisi kutsuttiin paikalle, mutta nainen ei osannut puhua englantia, eikä siten tehdä virallista rikosilmoitusta. Aviomies pääsi lyhyen kiinnioton jälkeen vapaaksi. Puoli vuotta tämän jälkeen nainen otti yliannostuksen särkylääkkeitä viedäkseen oman henkensä. 

Hänet vietiin langon taloon hoitoon ja siellä nainen soitti vihdoin poliisille. Hänet pelastettiin viime vuoden huhtikuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.