Libanonin hallituksen jatko vaakalaudalla, jo neljäs ministeri erosi – Beirutin tuhoisassa räjähdyksessä kuoli ainakin 220

Beirutin tilanne on neljä päivää räjähdyksen jälkeen yhä kaoottinen – myös Libanonin koronaluvut ovat kääntyneet nousuun 3:56
Beirutin tilanne on neljä päivää räjähdyksen jälkeen yhä kaoottinen – myös Libanonin koronaluvut ovat kääntyneet nousuun

Libanonin hallituksen tulevaisuus oli maanantaina entistäkin heikommissa kantimissa, kun jo neljäs ministeri jätti hallituksen.

Valtiovarainministeri Ghazi Wazni ilmoitti maanantaina eroavansa hallituksesta. Aiemmin maanantaina salkkunsa luovutti oikeusministeri Marie Claude Najem.

Heitä ennen hallituksen olivat jättäneet tiedottamisesta vastannut ministeri Manal Abdel Samad ja ympäristöministeri Damianos Kattar.

Beirutissa on ollut laajoja mielenosoituksia sen jälkeen, kun valtaisa räjähdys tuhosi liki puolet kaupungista.

Kuolleita ainakin 220

Beirutin kuvernööri Marwan Aboud kertoi maanantaina, että räjähdyksessä kuolleiden määrä on noussut ainakin 220:een ja ainakin 110 ihmistä on vielä kateissa, kertoo BBC.

Lisäksi loukkaantuneita on kuutisentuhatta.

Libanonin rauhanajan tuhoisimman onnettomuuden syynä oli Beirutin satamassa vuosia maannut ammoniumnitraatti, joka toistaiseksi varmistamattomasta syystä räjähti. Aineen siirtämistä satamasta oli pyydetty toistuvasti, mutta pyynnöt eivät johtaneet mihinkään.

Suomalainen Johannes oli vain parin korttelin päässä Beirutin räjähdyksestä:"Kaikki hyppäsivät pöydän alle" 5:23
Suomalainen Johannes oli vain parin korttelin päässä Beirutin räjähdyksestä: "Kaikki hyppäsivät pöydän alle"

Lue myös:

    Uusimmat