LG:n uudessa puhelinsarjassa erikoinen koukku – huippuominaisuuksia yksi per puhelin

LG aikoo ensi viikolla käynnistyvässä Mobile World Congress -tapahtumassa esitellä uuden puhelinsarjan. Hinnaltaan keskisarjaan sijoittuviin X-sarjan puhelimiin on tuotu yhtiön huippumalleista tuttuja ominaisuuksia, mutta asiassa on pieni koukku. Näitä huippuominaisuuksia on yksi per puhelin, ja kun ensimmäisenä esitellään mallit X cam ja X screen, on helppo arvata, mistä erikoisuuksista mallien kohdalla puhutaan.

X screenin erikoisuutena on, kuten nimestä voi päätellä, sen näyttö. Laite on varustettu LG V10 -mallista tutulla pienellä lisänäytöllä, joka sijaitsee 4,93-tuumaisen päänäytön yläpuolella. Lisänäyttö on jatkuvasti päällä ja tarjoaa nopean pääsyn suosituimpiin sovelluksiin ja esimerkiksi mahdollisuuden vastata saapuviin puheluihin niin, että sillä hetkellä käytössä olevasta sovelluksesta tarvitse poistua. Lisäksi lisänäyttö voi näyttää esimerkiksi akun varauksen, kellonajan ja ilmoituksia.

X cam on 5,2-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu malli, jonka erikoisuutena on sen takaa löytyvä kaksoiskamera. Takakamera on varustettu viiden ja 13 megapikselin kennoilla, ja LG:n mukaan X cam tarjoaa ”edistyneimmän kamerakokemuksen suurille massoille tarkoitetussa älypuhelimessa”.

Muilta osin X cam ja X screen ovat hyvin yksinkertaisia Android-laitteita. Niistä löytyy muun muassa kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun tallennustila sekä 1,14:n ja 1,2 gigahertsin suorittimet. Käyttöjärjestelmänä molemmissa on Android 6.0.1 Marshmallow.

LG:n X-sarjaan on tulevaisuudessa tulossa enemmänkin malleja. X cam ja X screen esittäytyvät ensi viikolla MWC-messuilla Barcelonassa, ja niiden myynti alkaa maaliskuussa. Hintatietoja LG ei vielä antanut.

Lue myös:

    Uusimmat