Lewis Hamiltonin kaksi virhettä paljastivat Red Bull -pomolle mestarin heikkouden: "Osoittaa, ettei ole halukas ottamaan haasteita vastaan"

Max Verstappenin aloitettua F1-kauden kovalla hyökkäyksellä Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko näkee mestarikuski Lewis Hamiltonissa jo pieniä murtumisen merkkejä.

Verstappen oli nopein jo kauden avanneessa Bahrainin aika-ajossa, mutta Hamilton onnistui kampeamaan tiensä voittajaksi kisassa. Italian Imolassa asetelmat kääntyivät toisin päin.

Kaudesta 2021 on povattu Hamiltonin ja Verstappenin suurta kaksintaistelua, kun Red Bull on viimeinkin pystynyt toimittamaan hollantilaiselle mestaruustaisteluun riittävän auton.

Hamiltonille olisi voinut tulla Imolassa isokin takaisku, kun hän pyörähti ulos radalta yrittäessään ohittaa kierroksella Williams-kuski George Russellia. Hetken soralla peruuttelun jälkeen hän kuitenkin pystyi jatkamaan matkaa ja nousi lopulta kisan toiseksi.

Innokkaasti vastustajia psyykkaava tallipomo Helmut Marko veti tapauksesta jo varsin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Hamiltonilla ei ole ollut jatkuvaa haastetta, jota nyt on tullut Red Bullilta ja Max Verstappenilta. Ja ilmeisesti tämä johtaa seurauksiin, mikä on inhimillisesti ymmärrettävää, Marko kommentoi saksalaiselle RTL:lle.

Samaan kategoriaan Marko laittaa kisastartin kamppailun, jossa Verstappen nousi Hamiltonin ohi tämän sinnikkäästä vastustelusta huolimatta. Lopulta Hamilton joutui ajamaan kanttihidasteiden yli selvitäkseen mutkasta läpi.

– Minusta oli uskomatonta, ettei Hamilton antanut periksi ykkösmutkassa, vaan jäi roikkumaan ulkoreunaan. Oli kuitenkin selvää, ettei hän voi voittaa sitä kamppailua.

– Tämä osoittaa, että Hamilton ei ole halukas ottamaan haastetta vastaan. Hän vastustaa sitä massiivisen kiivaasti, Marko toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat