F1-pomo väittää: Lewis Hamiltonia paapotaan mediassa

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Lewis Hamilton ei saa lainkaan samanlaista kohtelua töppäilyjensä jälkeen kuin esimerkiksi toinen F1-tähti Max Verstappen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton törttöili viime viikonloppuna Itävallassa kahteen eri otteeseen. Lauantain aika-ajoissa hän ei nostanut jalkaa kaasulta, kun radalle tuotiin keltaiset liput Valtteri Bottaksen ulosajon myötä. Tästä hänelle tuomittiin, Red Bullin protestin myötä, kolmen lähtöruudun rangaistus.

Sunnuntain kisassa Hamilton osui yhteen Red Bullin Alex Albonin kanssa. Tästä britille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Tapaus harmittaa yhä Red Bullin tallipäällikköä Christian Horneria.

– Alexilta ryöstettiin palkintopallipaikka, ehkä jopa voitto, Horner sanoi Red Bullin verkkosivuilla.

– Hänellä oli allaan pehmeän seoksen renkaat, jotka olivat noin 1,2 sekuntia kierroksella nopeammat mitä Mercedeksen kovan seoksen renkaat. Alex tiesi, että heillä (Hamiltonilla ja Valtteri Bottaksella) oli vaikeuksia lämmittää niitä, joten hänen piti päästä Lewisista nopeasti ohitse.

– Hän teki liikkeensä ja hän yritti ohitusta ulkokautta. Hän oli jo Lewisin edellä, minkä yhteydessä osuma syntyi ja Alex oli hietikolla, Horner kertasi.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Horner epäilee, että tapauksesta olisi syntynyt paljon suurempi kohu, mikäli roolit olisivat olleet toisinpäin.

– Silloin mediasta olisi tullut huomattavasti enemmän kritiikkiä, kuten Max on aiemmin kokenut. Mutta ehkä kuusinkertaisen maailmanmestarin virhearviot katsotaan läpi sormien, Horner murahti.

Hamilton nimitti kolaria ”kisatilanteeksi”. Hän nousi viikonlopun tapahtumien myötä F1:n rangaistuspistetilaston kärkipaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat