F1-tähdet arvostelivat Max Verstappenia – Valtteri Bottas ryhtyi puolustelemaan: ”Liioiteltua”

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen ei saanut kovin positiivista palautetta viime viikonlopun Meksikon GP:stä. Verstappen menetti paalupaikkansa hölmöilyn takia. Kyseenalainen toiminta jatkui myös sunnuntain kisassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen ajoi Meksikossa paalulle, mutta hänelle tuomittiin kolmen lähtöruudun rangaistus, koska hän ei hidastanut lainkaan Valtteri Bottaksen kolarin jälkeen. Verstappen itse jakeli tapauksesta hyvinkin ylimielisiä kommentteja, joiden jälkeen kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo otti tapauksen tutkintaan.

Sunnuntain kisassa Verstappen osui yhteen ensimmäisellä kierroksella Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin kanssa. Muutamaa kierrosta myöhemmin Verstappen teki yllättävän ohitusliikkeen Bottakselle, jonka etusiipi osui Verstappenin takarenkaaseen. Tästä seurasi rengasrikko, joka tiputti Verstappenin joukon hännille.

Kisan voittoon ajanut Hamilton jakoi suoraa kritiikkiä Verstappenin suuntaan siitä, miten "tälle on jätettävä ylimääräistä tilaa" tämän arvaamattomuuden takia.

Verstappenin kanssa kontaktissa ollut Bottas otti täysin toisen linjan kuin Hamilton ja tämän kommentteja tukenut Ferrarin Sebastian Vettel.

– Mielestäni koko tapaus on pelkkää liioittelua. Hän on ajanut paljon todella, todella hyviä kisoja, joissa häneltä on nähty hienoja odotuksia. Hyvää, kovaa ja reilua ajamista, Bottas sanoi Verstappenista Sky Sports Newsille.

– Joskus tällaiset yksittäiset tapaukset kasvavat paljon suurimmiksi, mitä ne oikeasti ovatkaan, Bottas jatkoi.

Mercedeksen suomalaiskuski jakaa enemmänkin arvostusta Verstappenin suuntaan.

– Hän on aggressiivinen kuski ja se on ihan ok. Totta kai jokainen kuljettaja käyttäytyy ihan eri tavalla ja heitä pitää myös kohdella eri lailla eri radoilla. Ei siinä mitään – olisi aika tylsää, jos olisimme kaikki samanlaisia, Bottas mietti.

Lue myös:

    Uusimmat