Lewis Hamiltonille haettiin isompaa rangaistusta – F1-kohukolarin jälkipuinti loppui lyhyeen

Red Bullin rangaistusvetoomus ei kantanut pitkälle, kun F1:n tuomaristo ei saanut tarvittavaa lisäaineistoa tapauksen uudelleen tutkintaa varten.

Taustalla on Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin Britannian GP:n kolari. Hamilton osui Verstappeniin ensimmäisellä kierroksella niin, että Verstappen lensi vauhdilla päin seinää. Verstappen toimitettiin sairaalaan tutkimuksiin, kun taas Hamiltonille annettiin 10 sekunnin aikarangaistus.

Red Bull vaati Hamiltonille kovempaa rangaistusta. Energiajuomayhtiön F1-talli jätti kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristolle vetoomuksen siitä, että tapaus pitää viedä uudelleen tutkintaan.

F1-tuomaristo kuuli kolarin molempia osapuolia Unkarin GP -viikonlopun alla. Asiaa ei viedä kuitenkaan eteenpäin, koska Red Bull ei pystynyt tarjoamaan merkittävää uutta todistusaineistoa kolarista.

Näin ollen tapauksen virallinen jälkipuinti loppui lyhyeen. Hamiltonin kymmenen sekunnin aikarangaistus jää voimaan, eivätkä Britannian GP:n lopputulokset muutu.

Red Bullin hollantilaistähti Verstappen pystyy ajamaan tänä viikonloppuna Unkarissa.

Lue myös:

    Uusimmat