Max Verstappenin rangaistustapaus venyy – iso lupakysymys kaipaa yhä vastausta

Kansainvälinen autoliitto FIA aikoo antaa päätöksen Red Bullin Max Verstappenin rangaistuskäsittelyyn liittyen perjantaina. Päätös liittyy siihen, että otetaanko Brasilian GP:n kohutilanne uudestaan tarkisteluun. Mercedes teki aiemmin tällä viikolla vetoomuksen, mihin liittyen sekä sen että Red Bullin edustajia kuultiin Qatarissa.

Mercedes pyysi rangaistustilanteen uudelleen käsittelyä vedoten siihen, että Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin ohitustapauksesta löytyi uutta materiaalia kisan aikana tehdyn tutkinnan jälkeen.

Verstappenin ja Hamiltonin tilanteen juuret ulottuvat viime sunnuntain Brasilian kisaan. Hamilton haki ulkokautta ohitusta Verstappenista, joka puski Mercedeksen brittikuskin ulos radalta. Kisan tuomaristo piti tapausta kilpailutilanteena, eikä antanut tuomiota Verstappenille. FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kuitenkin myönsi, että tuomaristo joutui operoimaan rajallisella materiaalilla, eikä se nähnyt kaikkia kuvakulmia tapaukseen liittyen.

– Tämän päivän kuulemisten perusteella tuomaristo pohtii nyt asiaa ja julkaisee päätöksensä huomenna, FIA:n tiedotteessa ilmoitettiin.

Päätöksellä viitataan tarkisteluoikeuteen eli siihen, että otetaanko tapaus uudelleen käsittelyyn.

Mikäli tuomaristo kokee, että Verstappen rikkoi sääntöjä, saa hollantilainen hyvin todennäköisesti joko viiden sekunnin aikarangaistuksen tai lähtöruuturangaistuksen tämän viikonlopun Qatarin kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat