Lewis Hamilton paljasti, mitä hän sanoi Max Verstappenille kohukolarin jälkeen – vihamielisyys paistoi läpi

2:31
Video: Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat rajusti Silverstonessa

Lewis Hamilton otti yhteyttä Max Verstappeniin kaksikon Britannian GP:n kohukolarin jäljiltä. Hamiltonin mukaan hän ei tiennyt, että Verstappen oli viety sairaalaan tutkittavaksi, kun hän juhli suurieleisesti kisan voittoa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton ja Verstappen osuivat yhteen Britannian GP:n ensimmäisellä kierroksella. Kolari syntyi, kun Hamilton haki ohitusta sisäpuolelta. Mercedeksen brittikuskin auton etupää osui Verstappenin auton takapäähän niin, että Red Bullin hollantilaistähti lensi vauhdilla päin ratavalleja.

Hamilton sai tilanteesta 10 sekunnin aikarangaistuksen. Siitä huolimatta Hamilton ajoi kilpailun voittoon. Ruutulipun jälkeen Hamilton otti ilon irti.

Suureleinen juhlinta ei maistunut Verstappenille, joka makasi samaan aikaan sairaalan pedillä. Verstappen hyökkäsi kovin sanoin Hamiltonia vastaan, pitäen britin toimintaa ”epäkunnioittavana”.

Hyökkäyksestä huolimatta Hamilton päätti ottaa yhteyttä Verstappeniin.

– Soitin hänelle varmistaakseni, että hän on kunnossa. Kerroin myös, että keskinäinen kunnioitus on yhä voimassa. Ilmeisesti hän ei ole samalla kannalla, mutta se on ok, Hamilton viittasi Verstappenin vihamieliseen asenteeseen.

Hamiltonin mukaan hän ei tiennyt, että Verstappen oli viety sairaalaan tutkittavaksi.

– Näin valotaululta, kun hän nousi ulos autosta ja vaikutti olevan kunnossa. Sen jälkeen minulle kerrottiin täysin samaa viestiä. En tiennyt sairaalareissusta kuin vasta lehdistötilaisuudessa.

Itse ohitustilanteessa Hamilton ei tunne toimineensa väärin. Britin mukaan hän tekisi saman tempun uudelleen.

– Enkä usko, että käyttäydyimme mitenkään epäkunnioittavasti. Varsinkin kun en tiennyt mitä taustalla tapahtui.

– Kyseessä oli kuitenkin kotikisani. Teimme tuloksen eteen valtavasti töitä ja samaan aikaan yleisö pääsi taas pitkästä aikaan paikalle, Hamilton perusteli toimintaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja