Lewis Hamilton valmistautui jo jättämään Miamin väliin – mitä tapahtuu poikkeusluvan umpeutuessa?

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
Tällainen on Miamin F1-rata – MTV Urheilun F1-toimitus odottaa viihdyttävää kisaviikonloppua

F1-kuski Lewis Hamilton kertoo vievänsä Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa ajovarusteista käymänsä kiistan loppuun asti, vaikka häneltä evättäisiin ajo-oikeus sarjassa.

Hamilton on protestoinut voimakkaasti FIA:n päätöstä vastaan, kun liitto ilmoitti kieltävänsä kuljettajilta korujen, lävistysten ja väärää materiaalia olevien alusasujen käytön ajon aikana. Kyse on laajemmasta turvallisuussuunnitelmasta, jolla pyritään ehkäisemään muun muassa lämmön siirtymistä tulipalotilanteissa.

Hamilton teki perjantaina näyttävän sisääntulon Miamin GP:n lehdistötilaisuuteen laittamansa sormet täyteen sormuksia. Sebastian Vettel puolestaan tepasteli varikolla markettialushousut ajohaalarien päälle puettuna.

– En saanut mahtumaan enempää koruja päälleni, Hamilton vitsaili lehdistölle.

– Tämä on ihan pikku juttu. Näyttää ihan tarpeettomalta, että joudumme riitelemään tällaisesta, hän totesi.

FIA antoi Hamiltonille kahden kisan poikkeusluvan ajaa korujen kanssa, koska Mercedes-kuski kertoi osan lävistyksistään olevan mahdottomia irrottaa. Mitä luvan umpeutumisen jälkeen tapahtuu, on vielä arvoitus. Miamin ja Barcelonan jälkeen vuorossa on legendaarinen Monacon GP, jossa Hamilton ei nykyisen poikkeuslupansa kanssa saisi enää ajaa korujen kanssa.

Hamilton kertoi olevansa valmis viemään asian pitkällekin. Hän aikoo puhua asiasta FIA:n uuden puheenjohtajan Mohammed Ben Sulayemin kanssa vielä ennen Miamin F1-kisaa.

– Jos he estävät minut, niin olkoon sitten niin. Meillä on varakuski (Nyck de Vries), joten olemme valmistautuneet viikonloppuun. Tässä kaupungissa riittää muutenkin tekemistä, Hamilton kommentoi.

– Olen valmis vetäytymään ja ottamaan vastuun pois heidän harteiltaan, jos minun täytyy. Kyse on yksilöllisyydestä ja siitä, että on sellainen kuin on.

– Yritin soittaa aamulla Mohammedille, mutta hän oli varmasti todella kiireinen. Lähetin hänelle viestin ja vakuutin, että haluan olla samalla puolella enkä halua tapella näiden jätkien kanssa tästä, seitsenkertainen mestari sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat