Lewis Hamilton osoitti lehdistötilaisuudessa mieltään – näkyvä protesti FIAn suuntaan: "En saanut näitä enempää päälleni"

F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia 8:48
F1 ensi kertaa Miamiin, asiantuntijamme ennakoivat spektaakkelia.

FIAn yhä tiukemmaksi käyvä kontrolli kuljettajien henkilökohtaisista asusteista ei miellytä Lewis Hamiltonia.

Aiheesta aiemmin tällä kaudella tehty linjaus johti F1-piireissä pienimuotoiseen kohuun. FIA muistutti tuolloin kuljettajia, että ajohaalarin ja alusasun alla käytettävien alusvaatteiden on oltava sääntöjen mukaisia ja kaikenlaiset lävistykset ja korut on kokonaan kielletty.

Tänä viikonloppuna ajettavan Miamin GP:n alla FIA tiukensi otettaan entisestään ilmoittaessaan, että lävistys- ja korukiellon noudattamista voidaan valvoa ennen kilpailun starttia tehtävillä tarkistuksilla.

Hamilton teki jo aiemmin selväksi, että hän aikoo jatkaa korujen ja lävistysten käyttämistä FIAn muistutuksesta huolimatta. Miamissa Hamiltonilta kysyttiin kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, aikooko hän edelleen jatkaa korujen käyttämistä ja kokeeko hän, että hänet on nostettu asiassa tikun nokkaan.

Hamilton vastasi paitsi sanoillaan myös teoillaan.

– Ehdottmasti aion jatkaa korujen käyttämistä. En saanut näitä enempää päälleni, Hamilton vastasi kahdeksaan sormukseen, useampaan kaulakoruun, korva- ja nenäkoruihin sekä kolmeen rannekelloon sonnustautuneena.

– Mielestäni tämä on askel taaksepäin. On tärkeämpiäkin asioita ja ongelmia, joihin meidän pitäisi keskittyä. Tämä on niin pieni asia. Olen tässä sarjassa mukana 16:tta vuotta, ja olen käyttänyt koruja alusta asti. Minulla on autossa ollessani korvakorut ja nenäkoru, jota en voi edes poistaa. Tämä tuntuu tarpeettomalta.

Racingnews365-sivuston tietojen mukaan Hamilton on saanut poikkeusluvan käyttää korujaan tämän viikonlopun Miamin GP:ssä ja kahden viikon kuluttua ajettavassa Espanjan GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat