Lewis Hamilton piinaa Toto Wolffia odottelullaan – puhuu jatkosopimuksen sijaan jopa vuosikymmenen suunnitelmasta

F1-mestari Lewis Hamilton kertoo pohtivansa muutaman vuoden jatkosopimuksen sijaan kokonaisvaltaisempaa suunnitelmaa, joka ulottuisi hänen ajovuosiensa jälkeiseen aikaan. Mercedes-pomo Toto Wolff olisi jo Hamiltonin mukaan valmis tekemään paperit valmiiksi.

Hamiltonin nykyinen sopimus umpeutuu alkavan kauden 2020 päätteeksi. Tämän jälkeen F1-sarjassa koittaa suuren sääntöuudistuksen aika, joten seuraavat liikkeet on tehtävä harkiten.

Britin kohdalla Ferrari on oikeastaan ainoa kilpaileva vaihtoehto, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa siihen, että Hamilton olisi vauhdittamassa neuvotteluita Maranellon suuntaan.

Barcelonan testeihin Hamilton saapui muista kiireistään, eikä ole omien sanojensa mukaan juuri vaivannut päätään sopimusasioilla.

– En ole oikein edes ajatellut sitä. En tiedä, milloin istun alas keskustelemaan siitä. Tunnen oloni mahtavaksi tässä perheessä, eikä kiirettä ole. Minusta meidän tavoitteemme ovat samansuuntaisia, joten varmaan parin kuukauden sisään puhumme asiasta, Hamilton pohti torstaina.

– Tiedän, että Toto (Wolff) olisi halukas istumaan alas, mutta nyt minusta tärkeintä on olla valmiina kauteen ja aloittaa oikealla tavalla, Hamilton jatkoi.

Tallipäällikkö Toto Wolff kertoi aiemmin, että sopimuksen palkkasumman sijaan keskusteluita on käyty enemmän muista yksityiskohdista. Jo 13 vuotta sitten sarjassa debytoinut kuski haluaa elää samalla myös omaa elämäänsä ja ajatella lähivuosia pitemmälle.

– Pienet yksityiskohdat ovat aina niitä, joilla on merkitystä. Ihmiset puhuvat vapaudesta aina jotenkin huonona juttuna, mutta siitä ei alkuunkaan ole kyse.

– Olen Mercedekselle liittymiseni jälkeen saanut olla sellainen kuin haluan sen sijaan, että he rajoittaisivat minua jotenkin ja käskisivät minua puhumaan tietyllä tavalla tai pukeutumaan tietyllä tavalla.

– Täytyy vain pohtia, mikä suunnitelmani on viiden tai kymmenen vuoden aikana, ja miten se vaikuttaa tulevaisuuteeni. Se auttaa minua siinä, että kun lopulta lopetan, se antaa minulle mahdollisuuden tehdä muita juttuja. Ne ovat niitä pieniä yksityiskohtia, joista puhumme, Hamilton valotti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.