Lewis Hamilton operoi "ennennäkemättömällä tasolla" – historialliseen saavutukseen liittyy tyrmääviä yksityiskohtia

5:00
Historiallinen hetki: Lewis Hamilton nappasi Espanjan GP:ssä F1-uransa sadannen paalupaikan.

Kun Lewis Hamilton saavutti lauantaina F1-uransa sadannen paalupaikan, Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff sai taas vastata kysymyksiin siitä, miten poikkeuksellinen kuljettaja hänen tallissaan oikein ajaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Steiermarkin GP 25.-27.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.55

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton oli ensimmäisessä aika-ajo-osiossa vasta yhdeksänneksi nopein ja toisessa osiossa kolmanneksi nopein. Ratkaisevalla hetkellä kävi kuitenkin niin kuin 99 kertaa aiemminkin. Hamilton nappasi Espanjan GP:n paalupaikan itselleen 0,036 sekunnin erolla Max Verstappeniin.

– Minulta kysytään joka kerta, että oliko tämä hänen paras kierroksensa tai paras kilpailunsa. Hän vain toimii tällä äärimmäisellä tasolla. Sellaista ei ole nähty koskaan aikaisemmin, Wolff kehui Hamiltonia Motorsport Weekin mukaan.

– Auto ei tälläkään kertaa ollut ehkä ihan täydellinen, ja silti hän löi muut. Sata paalupaikkaa on uskomaton suoritus. Jos hänen kaikista paalupaikkakierroksistaan tekisi yhden videon, se kestäisi kaksi tuntia. Tämä osoittaa sen, mitä hän on saavuttanut.

Sen osoittavat myös tilastot, joita tarkasteltaessa on toki otettava huomioon, että Hamilton toki hyötyy siitä, että hänen uransa aikana F1:ssä on ajettu enemmän kilpailuja kuin koskaan.

Yhtä kaikki Hamiltonilla on nyt 32 paalupaikkaa enemmän kuin kaikkien aikojen tilastossa toisena olevalla Michael Schumacherilla. Vain seitsemällä kuljettajalla on nimissään 32 paalupaikkaa tai enemmän.

Pelkästään Hamiltonin Mercedes-vuosien aikana saavuttamat 74 paalupaikkaa oikeuttaisivat paalupaikkatilaston ykkössijaan.

Ja jos Hamilton olisi talli, hän olisi tallien välisessä kaikkien aikojen paalupaikkatilastossa viidennellä sijalla.

F1-sarjassa on tällä kaudella mukana kahdeksan muutakin paalupaikan saavuttanutta kuljettajaa, ja heillä paalupaikkoja on yhteensä 128. Hamiltonin tallikavereina ajaneet kuljettajat ovat saavuttaneet hänen rinnallaan 49 paalupaikkaa.

Kaikesta tästä huolimatta Hamiltonin saavutusta myös vähätellään. Wolffkin muistutti, että aina löytyy niitä, joiden mielestä Hamiltonin saavutukset ovat vain ja ainoastaan Mercedeksen ylivoiman ansiota.

– Mitä paremmaksi tulee, sitä enemmän joutuu kohtaamaan kateutta ja negatiivisuutta. On täysin merkityksetöntä, mitä joku muu sanoo. Jos kuuntelisimme tätä kaikkea meteliä, emme pystyisi keskittymään työhömme.

– Hän on selkeästi erinomainen kuljettaja. Sata paalupaikkaa ja se, että hän on yhä suurempi persoona niin radalla kuin sen ulkopuolella, kertoo siitä, että hän selvästikin tekee jotain paremmin kuin muut. Hän ei olisi 7-kertainen maailmanmestari ellei asia olisi näin.

Wolff korostaa sitä samaa, mistä Hamilton itsekin usein puhuu:

– Tallin ja kuljettajan yhteistyön täytyy toimia. Se on toiminut viimeisten seitsemän vuoden aikana, ja se toimi edelleen paremmin ja paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja