Lewis Hamilton nöyränä Michael Schumacherin tempusta

Viidennen maailmanmestaruutensa viime kisassa varmistanut Lewis Hamilton yrittää päästä "ainakin lähelle" Michael Schumacherin huimia F1-ennätyksiä.

Pääkuvan videolla Hamiltonin tunnelmia viidennen maailmanmestaruutensa varmistumisen jälkeen.

Hamiltonilla itsellään on kaikkien aikojen eniten F1-paalupaikkoja (81), mutta Schumacheriin on vielä matkaa, kun vertaillaan mestaruuksia (7–5), voittoja (91–71) ja palkintosijoja (155–132).

– Olen aina lähestynyt tätä niin, että olen kiitollinen siitä, mitä minulla on. Olen todella, todella onnekas, että olen tässä ja minulla on enemmän (saavutuksia) kuin suurimmalla osalla ihmisistä. En ota sitä itsestäänselvyytenä, Hamilton sanoi Autosportin mukaan.

Hamiltonin tänä vuonna sorvaama Mercedes-jatkosopimus jatkuu kauden 2020 loppuun. Britti viesti nöyriä mietteitä sekä tulevasta että Schumacherin saavutuksista.

– Tuleeko minulla olemaan mahdollisuus voittaa enemmän vai ei tule olemaan, kuka tietää? Aion kuitenkin antaa sen eteen kaikkeni.

– (Schumacherin) 91 voittoa on, esimerkiksi, paljon voittoja. Minulla on yhä pitkä matka kuljettavana, mutta olen täällä vielä muutamia vuosia, joten toivon, että voin ainakin päästä lähelle.

"Michael yhä kaikkien aikojen paras"

Hamilton ei sanojensa mukaan voisi koskaan luokitella itseään parhaaksi, mutta on ylpeä ollessaan yksi kolmesta kuskista, jotka ovat saavuttaneet vähintään viisi MM-titteliä.

Schumacherin takana kaikkien aikojen tilaston kakkossijalla ovat viidellä mestaruudella Hamilton ja 1950-luvulla tittelinsä voittanut Juan Manuel Fangio.

– Michael on edelleen aika kaukana edessä kisavoitossa, joten on paikallaan sanoa, että hän on yhä kaikkien aikojen paras, Hamilton kehui.

– Koen, että Fangio on kuljettajan näkökulmasta kummisetä ja tulee aina olemaan. Kunnioitukseni häntä kohtaan on korkea, koska hän teki, mitä hän teki aikana, jolloin kaikki oli niin vaarallista. Tunnen oloni todella kunnioitetuksi, että minun nimeni on hänen rinnallaan. Jos lopettaisin tänään, Hamiltonin nimi pysyisi kuitenkin aina sillä paikalla.

Lue myös:

    Uusimmat